Netflix onthult de trailer van dystopische miniserie over een epidemie

Netflix onthult de trailer van dystopische miniserie over een epidemie

Quarantaine, isolatiepakken en een wereldwijd virus kennen we inmiddels allemaal, maar deze nieuwe spannende Turkse miniserie heeft een twist: de ziekte verspreidt zich via communicatie. Eerder deze maand kregen we al een voorproefje van Sicak Kafa (2022– ) met een teaser, maar nu onthult Netflix de officiële trailer.

Er heerst een wereldwijde pandemie die zich razendsnel verspreidt via taal en spraak, maar de voormalig taalkundige Murat Siyavus kan op mysterieuze wijzen niet worden aangetast door de ziekte. Terwijl hij ondergedoken zit bij zijn moeder wordt hij opgejaagd door het genadeloze Anti-Epidemie Instituut en slaat gedwongen op de vlucht naar Istanbul. In de verwoeste stad gaat Murat door de ruïnes en vlammenzee op zoek naar het geheim van zijn 'hete schedel"- een blijvend kenmerk van de ziekte.

De miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Afşin Kum en is het werk van regisseur Mert Baykal, ook bekend van Fi (2017–2018) en Kardesim Benim (2016). De hoofdrol wordt gespeeld door Osman Sonant en naast hem zijn onder anderen ook Şevket Çoruh en Hazal Subaşı in de serie te zien.

Sicak Kafa (2022– )
7.3
Kijk op Netflix • Een epidemie die zich verspreidt via taal en spraak neemt de wereld over, maar voormalig taalkundige Murat Siyavus is op mysterieuze wijze de enige die onaangetast blijft.

Sicak Kafa bestaat uit acht afleveringen die vanaf 2 december te zien zijn op Netflix.

Beeld: Still 'Sicak Kafa' via Netflix
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sSicak Kafa (2022– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws