Het vijfde seizoen van 'Stranger Things' is veranderd na feedback van fans op seizoen 4

Het vijfde seizoen van 'Stranger Things' is veranderd na feedback van fans op seizoen 4

De makers van Stranger Things (2016‑ ) maken bekend dat ze hun plannen voor het verhaal van seizoen 5 aanpasten na feedback van fans uit seizoen 4. Nadat de serie voor het eerst verscheen op Netflix in 2016, is Stranger Things een van de populairste series van de streamingdienst geworden.

Klein puntje van kritiek

Eerder dit jaar kwam seizoen 4 van de veelgeprezen serie uit en introduceerde Jamie Campbell Bowers Vecna, de grote schurk van het seizoen waar Eleven (gespeeld door Millie Bobby Brown) het tegen op moet nemen. Over het algemeen werd seizoen 4 geprezen door fans en critici, omdat het de lat beduidend hoger legde dan de vorige seizoenen. Ook bevat het vierde seizoen opvallende effecten. Toch kreeg het seizoen ook kritiek, vanwege de overvloed aan personages.

Still 'Stranger Things' via TMDb
Still 'Stranger Things' via TMDb

Behouden en veranderen van elementen

Tijdens een recente bijeenkomst op het WGFestival 2022 (via Netflix) vertelden de gebroeders Duffer, de makers van de serie, dat de vertragingen in de productie van seizoen 4 hen in staat stelden het verhaal voor seizoen 5 volledig uit te stippelen. Ze namen de feedback van fans en collega's mee in het bedenken van het verhaal en herschreven de hele opzet. Hierbij behielden ze bepaalde elementen, maar werden er ook dingen veranderd, waaronder het einde van de serie.

We herlazen het document en hadden zoiets van: 'Dit is cool, dat is cool. Dit kan beter, maar dit kan ook beter.' Zelfs het einde is nu iets anders. Veel van de grote ideeën zijn hetzelfde, maar de dingen die daarbinnen gebeuren, zijn heel anders.

Matt Duffer

Bevredigend laatste seizoen

Er zijn nog een aantal vragen over het vijfde seizoen van Stranger Things onder de fans. Het is in ieder geval duidelijk dat de gebroeders Duffer luisteren naar de feedback van de fans, positief en negatief, om een bevredigend laatste seizoen te maken. De makers gaan de uitdaging aan om in het vijfde seizoen een balans te vinden tussen het afwikkelen van de verhaallijnen van de verschillende personages en het doen van een aantal laatste grote onthullingen. De releasedatum van het vijfde seizoen van Stranger Things is nog niet bekend.

Stranger Things (2016‑ )
8.7
Kijk op Netflix • Nadat een jongetje onder zeer verdachte omstandigheden is verdwenen, komen in het fictieve stadje Hawkins, Indiana in de jaren 80 mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.
Beeld: Still 'Stranger Things' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixStranger Things (2016‑ )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws