Will Smith praat met Trevor Noah over viraal Oscarmoment: 'Had die woede al heel lang opgekropt'

Will Smith praat met Trevor Noah over viraal Oscarmoment: 'Had die woede al heel lang opgekropt'

Will Smith heeft voor de eerste keer in een talkshow-interview gereageerd op de klap die hij tijdens de Oscaruitreiking uitdeelde aan presentator Chris Rock. De acteur betuigt spijt in een emotioneel gesprek met The Daily Show-gastheer Trevor Noah.

Weggelopen slaaf

Smith is te gast om te praten over Emancipation (2022), een nieuw te verschijnen Apple TV+-original waarin de acteur een weggelopen slaaf speelt. Onlangs stelde Smith in een ander interview al dat hij het begrijpt als mensen 'nog niet klaar' zijn om na het Oscarincident weer een film met hem in de hoofdrol te bekijken. Ook tijdens het gesprek met Noah gaat het uiteindelijk meer over de klap in het gezicht van Chris Rock dan over de nieuwe film van The Equalizer-regisseur Antoine Fuqua.

Woedeuitbarsting

Smith vertelt het publiek dat hij tijdens de Oscarnacht met zijn hoofd bij iets anders was, en dat tevergeefs probeerde te verwerken:

Ik was het kwijt, man. Er zat een woede in me die ik al te lang had opgekropt.

Will Smith

Meer uitleg over de precieze aard van de woede volgt niet, omdat Smith mensen naar eigen zeggen 'niet nog meer wil geven wat ze verkeerd kunnen begrijpen'. Wel deelt de acteur een anekdote over zijn emotionele thuiskomst na de show, waar zijn negenjarige neefje op hem zat te wachten: "We zitten in de keuken, hij zit op mijn schoot terwijl hij mijn Oscar vasthoudt, en hij vraagt me: 'Waarom heb je die man geslagen, oom Will?'"

Afbeelding via Apple TV+
Afbeelding via Apple TV+

Gastheer Trevor Noah neemt het tijdens zijn gesprek met Smith op voor de acteur, onder andere door te verwijzen naar de stroom van negatieve reacties die Will en zijn vrouw Jada Pinkett na het incident over zich heen kregen. Smith reageert tot tranen geroerd.

Emancipation (2022)
6.1
Kijk op Apple TV+ • Gebaseerd op het ware verhaal van een man genaamd Gordon in de jaren 1860, vertelt Emancipation het verhaal van de slaaf Peter, die ontsnapt van een plantage in Louisiana.

Terugkeer

Zogezegd markeert het slavernijdrama Emancipation Smiths terugkeer als acteur. Kijken en zelf oordelen? De film is vanaf 9 december te zien op Apple TV+.

Beeld: Foto Will Smith en Jada Pinkett Smith via Depositphotos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video's CelebritiesEmancipation (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws