Moordlustige 'Cocaïnebeer' siert de poster van nieuwe thriller

Moordlustige 'Cocaïnebeer' siert de poster van nieuwe thriller

Wat stel je je voor bij een beer die cocaïne inneemt en vervolgens op oorlogspad gaat? Het klinkt als een bizarre fantasie, maar de voor 2023 geplande bioscoopfilm Cocaine Bear (2023) is kennelijk toch echt gebaseerd op een waargebeurd verhaal en de poster geeft een eerste indruk.

Maag vol rotzooi

Het titelpersonage is een zwarte beer die in een bosgebied in Kentucky leeft. Bezoekers laten de meest opvallende (en soms gevaarlijke) dingen achter, en zo ontstaat in 1985 het begrip 'cocaïnebeer'; de beroemd geworden beer had het gekoesterde bezit van een drugssmokkelaar opgegraven en de inhoud naar binnen gewerkt. Het beest werd gevonden met een maag vol rotzooi, maar na onderzoek bleek dat lang niet alle cocaïne in zijn buik was beland. De vraag is dus nog altijd waar de rest van het spul gebleven is.

Poster 'Cocaine Bear' via Twitter
Poster 'Cocaine Bear' via Twitter

Pablo Eskobear

In Cocaine Bear verandert het maar liefst 175 pond zware beest in een moordmachine. Noem het artistieke vrijheid: in werkelijkheid heeft 'Pablo Eskobear' (zo mooi wordt het verhaal overigens niet; de drugssmokkelaar heette Andrew Carter Thornton) waarschijnlijk niet zoveel kunnen uitrichten voor hij bezweek aan de overdosis. Aan regisseur Elizabeth Banks (bekend van de tweede Pitch Perfect-film en de remake van Charlie's Angels), de taak om een balans te vinden tussen het bizarre waargebeurde verhaal en het duidelijke potentieel om een spektakelfilm van dat verhaal te maken.

Cocaine Bear (2023)
Cocaine Bear is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1985 over een drugssmokkelaar wiens vliegtuig neerstort en de zwarte beer die de zoekgeraakte cocaïne verorbert.

Beer in de bioscoop

In afwachting van de eerste trailerbeelden weten we al wanneer Cocaine Bear in de bioscoop zal verschijnen. De release staat momenteel gepland voor 23 februari 2023.

Beeld: Poster 'Cocaine Bear' via Screenrant
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsCocaine Bear (2023)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws