'Narcos: Mexico'-ster Diego Calva bekritiseert Netflix-serie: 'Het verhaal zit vol leugens'

'Narcos: Mexico'-ster Diego Calva bekritiseert Netflix-serie: 'Het verhaal zit vol leugens'

Diego Calva staat op het punt zijn grote Hollywood-doorbraak te krijgen als de ster van Damien Chazelle's aankomende film Babylon (2022). Toch zijn velen al bekend met de nieuwkomer dankzij zijn bijrol in de Netflix-serie Narcos: Mexico (2018–2021). In zes afleveringen van het derde seizoen speelt hij de Mexicaanse drugsbaron Arturo Beltran Leyva. Verrassend genoeg blijkt hij zelf niet zo dol te zijn op de misdaadserie.

'Serie is te rauw'

In een gesprek met het tijdschrift GQ zegt Calva dat hij het niet eens is met de manier waarop Narcos: Mexico zijn land vertegenwoordigt. Hij denkt dat Mexico geen behoefte meer heeft aan een narco-cultuur en deze jongens tot helden te maken. Calva vindt de serie te rauw, en hij weet niet of hij mensen wil blijven neerschieten als acteur.

Er is een moment in je carrière als acteur dat je de rollen niet voor het kiezen hebt. Je bent gewoon dankbaar dat je een baan hebt, en Narcos: Mexico is een geweldige serie. Maar in mijn geval is het een beetje moeilijk. Ik ben het niet helemaal eens met de manier waarop ze het verhaal van mijn land neerzetten. Er zit veel waarheid in, wat geweldig is. Maar helaas bevat de serie ook veel leugens.

Diego Calva

Illegale drugshandel

Narcos: Mexico is een begeleidende serie van de Netflix-serie Narcos (2015–2017). De serie bestaat uit drie seizoenen en dramatiseerde het ware verhaal van Mexico's illegale drugshandel in de jaren 80. Diego Luna en Michael Peña spelen de hoofdrollen in de misdaadserie.

Still 'Narcos: Mexico' via Netflix/Nicole Franco
Still 'Narcos: Mexico' via Netflix/Nicole Franco

Nieuw keerpunt

Chazelle's Babylon markeert een nieuw keerpunt in de carrière voor Calva. Hij speelt hierin een jong Mexicaans-Amerikaans personage genaamd Manny Torres die een carrière wil beginnen in het Hollywood van 1920. Dit is de eerste grote Amerikaanse film waarin Calva speelt. Toch wil hij dicht bij zijn roots blijven terwijl zijn carrière vordert.

Mijn droom is om altijd deel uit te maken van de Latijns-Amerikaanse cinema. Mijn enige angst op dit moment is dat Latijnse regisseurs misschien gaan denken: 'Die vent komt nooit meer terug', en dat ze me niet gaan bellen.

Diego Calva
Narcos: Mexico (2018–2021)
8.4
Kijk op Netflix • Volg in 'Narcos: Mexico' het verhaal van de opkomst van de Mexicaanse drugsoorlog in de jaren 80, een waargebeurd verhaal over de opkomst van het Guadalajara-kartel.
Beeld: Still 'Narcos: Mexico' via Netflix/Juan Rosas
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixNarcos: Mexico (2018–2021)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws