Toekomst agent Peggy Carter in het Marvel-universum onzeker, zegt vertolker Hayley Atwell

Toekomst agent Peggy Carter in het Marvel-universum onzeker, zegt vertolker Hayley Atwell

Het is onzeker of het geliefde Marvel-personage Peggy Carter (ook wel Agent Carter) nog terug zal keren in het Marvel-universum. Vertolker Hayley Atwell heeft na haar verschijning in Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) niet langer het gevoel dat ze het lot van haar personage in eigen handen heeft.

Toverboek

Peggy Carter is in The Multiverse of Madness één van de leden van het Illuminati-superheldenteam dat Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) en het wonderlijke meisje America Chavez op hun weg vinden tijdens hun reis naar het 'Earth-838'-universum. Het is begrijpelijk dat Atwell meent haar eigen lot niet meer in eigen handen te hebben, aangezien Carter op brute wijze tot haar einde komt als de Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) de zogeheten 'Darkhold' (een toverboek) tegen het team gebruikt.

Still 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' via TMDb
Still 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' via TMDb

Alternatieve verhaallijnen

Niet getreurd, want in het multiversum weet je nooit helemaal zeker of je niet in de een of andere gedaante weer terug kunt keren. Wat het nog complexer maakt, is dat er al twee versies van het personage in omloop zijn. In de animatieserie What If...? (2021‑ ), een reeks die alternatieve verhaallijnen als uitgangspunt neemt, maken kijkers kennis met Captain Carter, een variatie op de populaire Peggy Carter. Carter werd in 2011 geïntroduceerd in Captain America: The First Avenger (2011).

Still 'What If?' via TMDb
Still 'What If?' via TMDb

Regie kwijt

In een interview met Digital Spy stelt Atwell dat ze het niet helemaal eens is met de verhaallijn die in The Multiverse of Madness voor haar personage is uitgezet. Ze geeft aan dat de toekomst van Peggy Carter voor haar gevoel niet langer 'van haar' is, en dat de bal bij Marvel ligt:

Ze is niet meer van mij, ze leeft in de wereld van de mensen die haar in het hart gesloten hebben. Ik weet niet of we nog meer van het personage gaan zien. Het hangt af van de wensen van Marvel en van het publiek.

Hayley Atwell

Alles van Marvel op Disney+

Doctor Strange and the Multiverse of Madness is nu te zien via Disney+, net als What If?.

Beeld: Still 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsDoctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)What If...? (2021‑ )

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws