Veelgeprezen monsterfilm pakt megarecord op Netflix

Veelgeprezen monsterfilm pakt megarecord op Netflix

De spannende Noorse actiefilm Troll (2022) is pas een week te zien maar heeft nu al een record te pakken op Netflix. De film heeft namelijk de grootste premièreweek ooit voor een niet-Engelstalige film!

Kijkcijfers

De monsterfilm kreeg op Twitter al veel positieve reacties van kijkers en dat is terug te zien in de laatste kijkcijfers van Netflix. Volgens de wekelijkse Top 10 is de film van regisseur Roar Uthaug meer dan 75.86 miljoen uur bekeken in de eerste week. Dat is de grootste premièreweek voor een niet-Engelstalige film ooit op de streamingdienst. De Netflix Original behaalde in het weekend al de plek van de nummer één film in de Verenigde Staten en staat momenteel in wel 93 landen in de Top 10.

Wereldwijde hit

De Top 10 data van Netflix gaat terug tot de zomer van 2021, en in die tijd heeft geen enkele andere niet-Engelstalige film in het eerste weekend zulke goede kijkcijfers behaald. Het dichtstbij komt week 2 van de vampierfilm Blood Red Sky (2021) met 52.37 miljoen gestreamde uren. Momenteel staat Troll op nummer acht van de meest bekeken niet-Engelstalige films in de eerste 28 dagen, maar aangezien de film pas een week online staat zal deze plek ongetwijfeld stijgen.

Afbeelding via Netflix / Jallo Faber
Afbeelding via Netflix / Jallo Faber

Troll, van Tomb Raider (2018)-regisseur Roar Uthaug, heeft Ine Marie Wilmann, Kim Falck, Mads Sjøgård Pettersen en Gard Eidsvold in de hoofdrollen. De film vertelt het verhaal van een gigantisch monster dat duizend jaar gevangen heeft gezeten en nu is ontwaakt. Onderweg naar Oslo vernietigt het wezen alles op zijn pad en doen de stadsbewoners er alles aan om het te stoppen. Maar hoe stop je iets waarvan je dacht dat het alleen in de Noorse folklore bestond?

Troll (2022)
5.8
Kijk op Netflix • Diep in het Dovregebergte ontwaakt iets gigantisch na duizend jaar gevangenschap. Het schepsel vernietigt alles op zijn pad en nadert Oslo snel.
Beeld: Still 'Troll' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixTroll (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws