Dit zijn de 10 meest illegaal gedownloade series tijdens de coronacrisis

Dit zijn de 10 meest illegaal gedownloade series tijdens de coronacrisis
3 augustus 2020 om 15:13

Doordat veel mensen thuiszitten tijdens de coronacrisis is er grote vraag naar vermaak. Helaas gaat de crisis ook gepaard met opnames die stilliggen en releases die worden uitgesteld. Het illegaal downloaden van series zit daardoor flink in de lift. Observer publiceert de nieuwe bevindingen van Parrot Analytics en zet 10 series op een rij die de afgelopen twee maanden het vaakst illegaal gedownload zijn.

De volgende series zijn de afgelopen 60 dagen wereldwijd het vaakst op illegale wijze gedownload:

  1. Game of Thrones (2011–2019)
  2. Rick and Morty (2013– )
  3. My Hero Academia
  4. The Walking Dead (2010– )
  5. SpongeBob SquarePants (1999– )
  6. The 100 (2014– )
  7. The Mandalorian (2019– )
  8. The Flash (2014– )
  9. Agents of S.H.I.E.L.D. (2013–2020)
  10. Harley Quinn (2019– )

Dat Game of Thrones bovenaan de lijst staat, is niet verrassend. De epische serie kwam ruim een jaar geleden tot een einde. Voor velen was de quarantaine het perfecte moment voor het eindelijk afkijken van zulke grote series, of om eindelijk aan de veelbesproken epos te beginnen.

Rick and Morty staat erg hoog doordat de laatste maanden nieuwe afleveringen verschenen. Deze kwamen echter eerst uit op Amerikaanse televisie, waarna ze later op Netflix kwamen. De echte fans (buiten Amerika) downloadde daardoor wekelijks de nieuwste aflevering op illegale wijze. Het gehele nieuwe seizoen is nu gelukkig ook in Nederland op Netflix te zien.

Overige series op de lijst zijn vooral series die op televisie uitgezonden worden, zoals SpongeBob en The Walking Dead. Om hiervan de nieuwste afleveringen te zien heb je (in ieder geval in Nederland) niets aan al die streamingabonnementen.

Voor een compleet overzicht van al het aanbod op de streamingdiensten in Nederland kun je terecht op de volgende pagina's:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Game of Thrones' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand SeriesGame of Thrones (2011–2019)

Lees ook: Horrorpop Annabelle vermaakt zich prima tijdens quarantaine

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten