HBO geeft teaser uit van 'The Plot Against America'

HBO geeft teaser uit van 'The Plot Against America'
31 januari 2020 om 16:52

HBO heeft de officiële teaser van The Plot Against America (2020) met Winona Ryder, Zoe Kazan, Morgan Spector, Anthony Boyle, Azhy Robertson, John Turturro en nieuwkomer Caleb Malis, uitgebracht.

De miniserie van zes afleveringen is gebaseerd op de gelijknamige roman van Philip Roth. De serie illustreert een alternatieve Amerikaanse geschiedenis, verteld door de ogen van een Joodse familie uit de arbeidersklasse in New Jersey, terwijl ze de politieke opkomst van Charles Lindbergh, aaschouwen, een vliegenier en xenofobe populist die president wordt en de natie in de richting van het fascisme stuurt.

Winona Ryder speelt de rol van Evelyn Finkel, de ongetrouwde oudere zus van Bess, die tien jaar de zorgen voor haar zieke moeder op zich heeft genomen en nu klaar is om haar eigen plekje in het leven te vinden. De plotselinge aandacht van een belangrijke Lindbergh-aanhanger – de politieke ladder beklimmende rabbijn Lionel Bengelsdorf – is voor haar opwindend en transformerend.

Kazan is Elizabeth 'Bess' Levin, een pientere moeder en huisvrouw die vreest voor de toekomst terwijl ze haar familie probeert te beschermen tegen het escalerende politieke klimaat.

Spector zal Herman Levin spelen, de trotse en eigenzinnige vader die werkt als verzekeringsagent en het leven van zijn familie en vrienden normaal probeert te houden.

Boyle is Alvin Levin, de boze en intelligente neef van Herman die een andere kijk op politiek heeft dan de rest van de familie.

Robertson portretteert Philip Levin, de jongste van de familie Levin die met zijn eigen onschuldige nieuwsgierigheid en groeiende angst omgaat in een wereld die om hem heen lijkt in te storten, zowel thuis als op straat.

Malis is Sandy Levin, de artistieke tienerzoon, die in opstand komt tegen zijn familie en zijn vader in het bijzonder als zijn puberteit verstrikt raakt in zijn groeiende bewondering voor Lindbergh.

Turturro portretteert rabbijn Lionel Bengelsdorf, een conservatieve rabbijn die een sleutelfiguur probeert te worden in het opkomende Lindbergh-regime, ondanks de groeiende tegenstand binnen de joodse gemeenschap.

The Plot Against America (2020)

The Plot Against America (2020)

Een alternatieve Amerikaanse geschiedenis die wordt verteld door de ogen van een Joodse arbeidersklassefamilie in New Jersey, terwijl ze kijken naar de politieke opkomst van Charles Lindbergh, een vliegenier, held en xenofobe populist, die president wordt en de natie in de richting van het fascisme stuurt.

The Plot Against America is geschreven en geproduceerd door David Simon en Ed Burns. Joe Roth, Jeffrey Kirschenbaum, Nina K. Noble, Annapurna's Megan Ellison, Sue Naegle en Susan Goldberg zullen ook uitvoerend producenten zijn. Co-executieve-producenten zijn onder anderen Dennis Stratton en Philip Roth.

De première van The Plot Against America zal plaatsvinden op 16 maart op de HBO-kanalen.

Beeld: Still uit de serie 'The Plot Against America' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films HBOThe Plot Against America (2020)

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…