'Mulan' slaat bioscopen over en komt rechtstreeks naar Disney+

'Mulan' slaat bioscopen over en komt rechtstreeks naar Disney+
5 augustus 2020 om 08:56

Mulan (2020) werd onlangs nog voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar nu is bekend geworden dat de film niet meer te zien zal zijn op het grote doek. Hij gaat rechtstreeks naar de streamingdienst van Disney. Alleen in landen waar Disney+ niet beschikbaar is, zal de film in de bioscopen draaien.

Dit betekent dat ook Nederland een VOD-release kan verwachten. In landen als de Verenigde Staten, Canada en Nieuw-Zeeland zal de film zo'n 29,99 dollar gaan kosten bovenop de standaard abonnementsprijs. Daarmee vraagt Disney een aanzienlijk bedrag. Ze testen daarmee wat haalbaar is. Voor nu is er gezegd dat dit een uitzondering zal zijn, maar mocht de film daardoor ruim zijn geld opleveren, is er natuurlijk wel de kans dat Disney deze aanpak vaker zal gebruiken.

Dat Disney er veel geld aan moet verdienen is duidelijk. Mulan is een groots opgezette film met indrukwekkende actiescènes en het budget telde zo'n 200 miljoen dollar plus alle marketingkosten. Daarom is het eigenlijk een film die het beste tot zijn recht zou komen in de bioscoop, zoals in een eerder statement werd aangegeven. Desondanks gaat Disney nu toch voor het geld en probeert met de hoge prijs duidelijk om er toch nog voor te zorgen dat ze geen grote verliezen gaan draaien. Dit is een nieuwe tegenvaller voor bioscopen, die hopen met blockbusters weer een kans te krijgen om echt geld te verdienen.

De film moet vanaf 4 september te zien zijn, hoeveel er in Nederland voor bijbetaald moet worden is nog niet bekend.

Mulan (2020)
5.4
Een speelfilm gebaseerd op 'Mulan' van Disney. Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, in het geheim de plaats van haar zieke vader in.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Mulan' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films Disney+Mulan (2020)

Lees ook: Ryan Reynolds plaatst 'geheime versie' van 'Green Lantern' online

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten