'Avatar'-regisseur James Camerons favoriete films: 16 films die de regisseur wil dat je ziet

'Avatar'-regisseur James Camerons favoriete films: 16 films die de regisseur wil dat je ziet

James Cameron is een naam die al jaren indruk maakt in de filmwereld. De regisseur schreef in 1997 voor het eerst geschiedenis met de epische historische fictie romance Titanic (1997), de op twee na meest verdienende film ooit. In 2009 deed hij het opnieuw met zijn Avatar (2009), de best verdienende film aller tijden. Nu is hij terug met opnieuw een knaller Avatar: The Way of Water (2022) die ongetwijfeld aan het favoriete lijstje van velen toegevoegd zal worden. Benieuwd wat er op het lijstje van Cameron staat? Dit zijn 16 films die je volgens Cameron absoluut gezien moet hebben.

Onder de favorieten van Cameron zijn klassiekers van zijn meest succesvolle collega's zoals Stanley Kubrick, Ridley Scott en Francis Ford Coppola die films maakten die weinigen zijn ontgaan. Cameron komt echter ook met verrassingen, films die niet op iedereens favorietenlijstje staan. Een klein beetje gesmokkeld wordt er wel, want de regisseur noemt niet alleen films, maar ook franchises. De favorieten staan in willekeurige volgorde.

1 Taxi Driver

Taxi Driver (1976)
8.2
Kijk op Prime Video • Taxichauffeur Travis Bickle (Robert De Niro) gaat door een reeks persoonlijke tegenslagen steeds meer walgen van de vuiligheid en de morele verrotting in zijn woonplaats New York.

2 The Godfather

The Godfather (1972)
9.2
Kijk op Netflix • Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een grote maffiafamilie in New York. Leden van een concurrerende familie besluiten drugs te verkopen in de stad.

3 The Wizard of Oz

The Wizard of Oz (1939)
8.1
Kijk op HBO Max • Wanneer een buurvrouw de hond van Dorothy probeert in te laten slapen, neemt ze hem mee en rent ze ermee weg. Ze wordt echter opgepakt door een tornado die haar meeneemt naar het land van Oz.

4 2001: A Space Odyssey

2001: A Space Odyssey (1968)
8.3
Kijk op Pathé Thuis • Een mysterieuze steen wordt even voor het ontstaan van menselijk leven op aarde door een groep apen ontdekt. Vier miljoen jaar later wordt eenzelfde steen op de maan gevonden dat een signaal uitzendt naar Jupiter.

5 Dr. Strangelove

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)
8.4
Kijk op Prime Video • Kolonel Jack D. Ripper kan de spanning in het leger niet meer aan op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Hij draait door en stuurt een groot aantal vliegtuigen richting de Sovjet Unie om het land met kernwapens plat te gooien.

6 Resident Evil

Resident Evil (2002)
6.6
Kijk op HBO Max • Aan het begin van de 21e eeuw is de Amerikaanse multinational Umbrella Corporation uitgegroeid tot de marktleider van grensverleggende computertechnologie en nieuwe geneesmiddelen.

7 Alien

Alien (1979)
8.5
Kijk op Pathé Thuis • De bemanning van een ruimteschip ontdekt op een onbewoonde planeet een ander ruimteschip dat een noodsignaal uitzendt.

8 Close Encounters of the Third Kind

Close Encounters of the Third Kind (1977)
7.6
Kijk op Pathé Thuis • Roy Neary heeft samen met een aantal andere verbijsterde omstanders een ontmoeting met een UFO (de eerste categorie).

9 Jaws

Jaws (1975)
8.1
Kijk op Netflix • Het strand van het vakantie-eiland Amity wordt geterroriseerd door een enorme mensenetende witte haai. De burgermeester wil echter niets aan de grote klok hangen omdat hij bang is dat de toeristen weg zullen blijven.

10 Butch Cassidy and the Sundance Kid

Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)
8.0
Wanneer het aankomt op het bedenken van slinkse listen is niemand sneller dan Butch Cassidy en zijn sidekick Sundance is een genie in het hanteren van vuurwapens.

11 Wait Until Dark

Wait Until Dark (1967)
7.7
Susy Hendrix (Audrey Hepburn) is een blinde vrouw die wordt misleid en geterroriseerd door een stel boeven, dat in haar appartement op zoek is naar een pop waar heroïne in zit verborgen.

12 Borat

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)
7.3
Kijk op Pathé Thuis • Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij is door de Kazachstaanse regering naar 'de US and A' gestuurd om daar een documentaire te maken over het land en de mensen.

13 The Woman King

The Woman King (2022)
6.7
Kijk op Pathé Thuis • 'The Woman King' vertelt het verhaal van de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgerseenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey beschermden in de 19de eeuw en die bekend stonden om hun vechtkunst en heldhaftigheid.

14 Star Wars

15 Lord of the Rings

16 Inception

Inception (2010)
8.8
Kijk op HBO Max • Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een handige dief, gespecialiseerd in het stelen van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is.
Beeld: Copyright 2022 CTMG, Inc. All rights reserved.
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsTaxi Driver (1976)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws