Ewan McGregor en Emilia Clarke zouden openstaan voor terugkeer in 'Star Wars'-universum

Ewan McGregor en Emilia Clarke zouden openstaan voor terugkeer in 'Star Wars'-universum

Ewan McGregor en Emilia Clarke zouden allebei openstaan voor een terugkeer in het nog altijd uitdijende Star Wars-universum. De vertolkers van Obi-Wan Kenobi en Qi'ra doen in recente interviews een boekje open over hun rollen in de franchise.

Eerdere vertolkingen

Ewan McGregor was voor het laatst te zien als Jedi-master Obi-Wan Kenobi in de gelijknamige Disney+-miniserie, die zich tien jaar na het einde van George Lucas' tweede trilogie (1999-2005) afspeelt. Emilia Clarke kennen we niet alleen als de 'Queen of Dragons' uit Game of Thrones (2011–2019), maar ook als Qi'ra uit de Solo-spin-off (2018).

Still 'Solo: A Star Wars Story' via TMDb
Still 'Solo: A Star Wars Story' via TMDb

Aanhoudend enthousiasme

McGregor dat hij een terugkeer als Obi-Wan voor een tweede seizoen zeker zag zitten, maar daar doet hij tijdens een virtueel gesprek op de website van Disney Studios Awards nog eens een schepje bovenop:

Ik vond het geweldig om de rol nog een keer op me te nemen, en weer met Hayden (Christensen, red.) samen te werken. Ik hoop dat we de kans krijgen om het nog een keer te doen.

Ewan McGregor
Still 'Obi-Wan Kenobi' via Disney+/Lucasfilm Ltd.
Still 'Obi-Wan Kenobi' via Disney+/Lucasfilm Ltd.

Marvel of Star Wars?

Emilia Clarke heeft het druk genoeg na haar (tot nu toe) enige vertolking van Qi'ra in het gematigd ontvangen Solo. De actrice zal dit jaar haar Marveldebuut maken in de Disney+-serie Secret Invasion (2023), en Solo-regisseur Ron Howard liet eind vorig jaar bovendien weten dat we voorlopig niet op een vervolg hoeven te rekenen. Desondanks zegt Clarke tegen IndieWire dat ze het best leuk zou vinden om nog eens terug te keren, als de kans zich toch zou voordoen:

Dat zou hartstikke leuk zijn, alhoewel ik momenteel een geweldige tijd heb bij Marvel. Ze zijn echt briljant.

Emilia Clarke

Clarke bevestigt dat ze nog niet gevraagd is om Qi'ra nog een keer te spelen.

Voorjaarrelease?

Obi-Wan Kenobi en Solo: A Star Wars Story zijn on demand te bekijken via Disney+.Secret Invasion verschijnt mogelijk dit voorjaar nog, een releasedatum is echter nog niet bekend.

Beeld: Still 'Obi-Wan Kenobi' via Disney+/Lucasfilm Ltd.
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Series Disney+Solo: A Star Wars Story (2018)Obi-Wan Kenobi (2022)

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws