Mulan komt in China wél naar de bioscopen

Mulan komt in China wél naar de bioscopen
11 augustus 2020 om 11:25

Waar het grootste deel van de wereld een bioscooprelease aan zijn neus voorbij ziet gaan en het moet doen met video on demand, zal Mulan (2020) in China wél in de bioscopen komen. Dat heeft Disney zojuist bevestigd.

Op het Weibo-account van Disney maakt het bedrijf bekend dat de film op de grote schermen te zien zal zijn in het land. Ze schrijven poëtisch: "De magnoliabloesem zal komen, zoals beloofd. Het theater staat op het punt om te bloeien".

Er is nog geen releasedatum vastgesteld. Deel van de reden dat China wél een bioscooprelease krijgt, is omdat Disney+ niet er niet te gebruiken is. In de landen waar Disney+ wel beschikbaar is, waaronder Nederland, zal de film vanaf 4 september op het platform te zien zijn.

Mulan (2020)
5.4
Een speelfilm gebaseerd op 'Mulan' van Disney. Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, in het geheim de plaats van haar zieke vader in.

Veel bioscopen (buiten China) zijn niet blij met het besluit van Disney. Ze lopen daarmee veel inkomsten mis. Ook Disney heeft nagedacht over de mogelijke verliezen, nu ze de bioscopen vermijden, maar heeft daar een oplossing voor bedacht: Mulan kijken kost je, bovenop de maandelijkse abbonementskosten, zo'n 30 dollar. Of dat iets gaat opleveren is nog maar de vraag, want dat is volgens velen nogal een smak geld voor één film.

Vanaf 4 september kun je Mulan, tegen extra betaling, streamen via Disney+. Bekijk de trailer hier:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Mulan' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Video on demand Disney+ Bioscoop DisneyMulan (2020)

Lees ook: Disney deelt trailer 'Magic Camp', reacties zijn wisselend

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten