De top 10 populairste films & series nu op Netflix (week 4, 2023)

De top 10 populairste films & series nu op Netflix (week 4, 2023)

Wekelijks informeren wij je over de beste nieuwe films en series op Netflix. Daarnaast houden we je op de hoogte van de populairste titels. In dit overzicht zie je welke tien films en welke tien series het meest bekeken worden door Netflix-gebruikers.

Hieronder zijn de populairste films en series van vandaag vermeld. Deze week behaalt de Noorse oorlogsfilm Narvik (2022) de eerste plaats. De gloednieuwe film wordt op de voet gevolgd door de Zuid-Koreaanse actiefilm Jung_E (2023). Daarnaast is ook Jack Nicholson in The Pledge (2001) erg populair, net als het waargebeurde The Mustang (2019).

In de lijst van populairste series op Netflix staat deze week Ginny & Georgia (2020‑ ) nog altijd bovenaan door de komst van seizoen 2. Vlak daarachter zit oorlogsserie Les Combattantes (2022). Daarnaast is ook Fauda (2015‑ ) weer megapopulair door de première van seizoen 4. De series worden gevolgd door That '90s Show (2023‑ ). Ook populair zijn Sahmaran (2023‑ ), Wednesday (2022‑ ) en Kaleidoscope (2023).

Handige links:

De 10 best bekeken films op Netflix

Dit zijn de best bekeken films op Netflix op dit moment. De rangorde van een film is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 6.7
  Kijk op Netflix • Tijdens het gevecht in WO II dat voor Hitler zijn eerste nederlaag zou betekenen, keert een Noorse soldaat terug naar huis en ontdekt een schokkende waarheid over zijn vrouw.
 2. 5.4
  Kijk op Netflix • In een postapocalyptische 22e eeuw probeert een onderzoeker bij een AI-lab een burgeroorlog te beëindigen door de hersenen van een oorlogsheld te klonen:
 3. 6.8
  Kijk op Netflix • Op de dag van zijn pensionering raakt rechercheur Jerry Black betrokken in een moordzaak op een achtjarig meisje.
 4. 6.8
  Kijk op Netflix • 'The Mustang' is het verhaal van Roman Coleman, een gewelddadige gevangene die de kans krijgt deel te nemen aan een rehabilitatieprogramma.
 5. 4.8
  Kijk op Netflix • Een groep vrienden komt bijeen om een reeks wilde, absurde en mentale spellen te spelen. In het proces genezen oude wonden en proberen ze de ware betekenis van vriendschap te ontdekken...
 6. 7.2
  Kijk op Netflix • In het vervolg op 'Knives Out' reist detective Benoit Blanc (Daniel Craig) af naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een miljardair en zijn bonte vriendengroep zijn betrokken.
 7. 5.7
  Kijk op Netflix • Vier zwangerschappen, (bijna) moeders, vaders en (overgroot) opa’s; allemaal in één familie. Van twintigers, die er onbezonnen aan beginnen, tot een moeder met empty-nest syndroom die er alles aan wil doen om nog een keer te kunnen genieten van een baby.
 8. 4.9
  Kijk op Netflix • Jamal heeft een baantje in een Middeleeuws-pretpark. Na een duik in het water, waar hij een ketting ziet liggen, wordt hij opeens wakker in het 14de eeuwse Engeland.
 9. 6.7
  Kijk op Netflix • Er wordt een poging gedaan om een reeks moorden op te lossen die plaatsvonden op de Amerikaanse Militaire Academie in West Point in 1830.
 10. 6.4
  Kijk op Netflix • Het buitengewone en ijzingwekkende verhaal van Robert Freegard, die zich voordeed als een MI5-agent en mensen bedroog en de vrouw die voor hem viel en hem vervolgens ten val bracht.

De 10 best bekeken series op Netflix

Dit zijn nu de best bekeken series op Netflix. Ook hier geldt dat de rangorde van een serie is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 7.5
  Kijk op Netflix • Na jaren op de vlucht geweest te zijn, zoeken een moeder en haar tienerdochter nu een normaal leven, maar het verleden van de moeder bedreigt hun nieuwe manier van leven.
 2. 7.4
  Kijk op Netflix • Frankrijk, 1914. Het Duitse leger rukt op en mannen vertrekken naar het front. Vier vrouwen kampen bij hen thuis met de desastreuze gevolgen van de oorlog.
 3. 8.3
  Kijk op Netflix • Een gepensioneerde Israëlische topagent besluit alsnog op zoek te gaan naar de Palestijnse militant die hij dacht gedood te hebben en veroorzaakt een keten van chaos.
 4. 7.2
  Kijk op Netflix • 'Vikings Valhalla' begint 100 jaar na de gebeurtenissen van de originele serie 'Vikings'. Leif Eriksson is een jonge man die geboren is in IJsland en opgegroeid is in Groenland.
 5. 6.6
  Kijk op Netflix • Het is 1995 en Leia Forman, dochter van Eric en Donna, bezoekt haar grootouders voor de zomer, waar ze zich verbindt met een nieuwe generatie Point Place-kinderen onder het toeziend oog van Kitty en de strenge blik van Red.
 6. 5.1
  Kijk op Netflix • Şahsu gaat als docent naar Adana en is vastbesloten om haar grootvader, die haar moeder jaren geleden achterliet, te confronteren.
 7. 8.2
  Kijk op Netflix • De 16-jarige Wednesday Addams studeert aan de Nevermore Academy. Wednesday probeert haar opkomende paranormale gaven onder de knie te krijgen.
 8. 6.7
  Kijk op Netflix • De interactieve serie 'Kaleidoscope' speelt zich af gedurende 25 jaar en is losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een overval waarbij 70 miljoen dollar vermist raakte tijdens orkaan Sandy in Manhattan.
 9. 5.3
  Kijk op Netflix • 'Bling Empire: New York' volgt een groep rijke, verfijnde en hilarische Aziatische-Amerikanen uit New York City, waar de kwaliteit van onroerend goed wordt afgemeten aan het adres, niet aan de oppervlakte.
 10. 6.9
  Kijk op Netflix • Emily (Lily Collins) is een ambitieuze marketingmanager uit Chicago. Emily bemachtigt onverwachts haar droombaan in Parijs wanneer haar bedrijf een Frans luxe marketingbureau overneemt.

Elke week brengen we een nieuwe lijst uit met de nieuwste top 10 van best bekeken films en best bekeken series op Netflix. Reguliere toplijsten van films en series op Netflix vind je via Beste Films op Netflix en Beste Series op Netflix. Daarnaast kun je al het nieuwe aanbod raadplegen via Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Narvik' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws