'Parasite' nu de best bekeken Aziatische film in Nederland ooit

De Zuid-Koreaanse film van Bong Joon Ho blijft maar winnen

'Parasite' nu de best bekeken Aziatische film in Nederland ooit
2 februari 2020 om 12:02

De Zuid-Koreaanse film Parasite (2019) van Bong Joon Ho is de best bekeken Aziatische film in de Nederlandse bioscopen ooit. De sociale satire die sinds 28 november 2019 in Nederland in de bioscoop te zien is, is onlangs door de grens van de 200.000 bezoekers gegaan, zo meldde distributeur September Film.

Parasite pakt het record af van de Wuxia-film Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) van filmregisseur Ang Lee, die tot nu toe met 174.000 bezoekers de best bekeken Aziatische film was in Nederland.

Parasite (2019)

Parasite (2019)

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.
8.6

Parasite heeft al een groot aantal prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Palm voor de beste film op het festival van Cannes en de Golden Globes voor beste buitenlandse film en beste regie. Gisteren won de film nog de prijs voor beste hedendaagse film tijden de ADG Awards, zoals wij eerder vandaag schreven. Vanavond maakt de film bij de uitreiking van de belangrijkste Britse filmprijzen kans op vier Bafta's.

Met maar liefst zes Oscarnominaties op zak maakt de film een grote kans om er ook daadwerkelijk een te winnen. De film is genomineerd in de categorieën Beste Internationale Film, Beste Productiedesign, Beste Montage, Beste Originele Scenario, Beste Regie en Beste Film. Het is uitzonderlijk dat de film zowel voor Beste Film als Beste Internationale Film is genomineerd.

Parasite is nog steeds te zien in de bioscoop. De Oscars worden in de nacht van 9 februari op 10 februari uitgereikt in Los Angeles.

Beeld: Still uit de film 'Parasite' via FilmDepot
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsParasite (2019)

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…