'Fauda'-ster Lior Raz stortte in tijdens de opnames van seizoen 4: 'Ik begon te huilen'

'Fauda'-ster Lior Raz stortte in tijdens de opnames van seizoen 4: 'Ik begon te huilen'

Sinds vorige week kijk je op Netflix naar het langverwachte vierde seizoen van Fauda (2015‑ ). De nieuwe afleveringen vallen op zijn zachtst gezegd weer in de smaak, maar die kwamen niet zonder slag of stoot tot stand: in een interview met JC vertelt hoofdrolspeler Lior Raz dat de opnames veel trauma's bij hem naar boven haalden.

'Veel wonden geopend'

De Israëlische acteur is openhartig en vertelt hoe hij tijdens de opnames in huilen uitbarstte. De crew moest zelfs even de set verlaten om hem uit te laten huilen. "Het heeft veel wonden geopend," aldus Raz.

Vorig seizoen praatte ik bijvoorbeeld met een personage in zijn graf. Ik begon te huilen en kon een half uur lang niet stoppen. De crew liet me gewoon achter; ik kon niet stoppen omdat alles eruit kwam.

Lior Raz
Fauda (2015‑ )
8.3
Kijk op Netflix • Een gepensioneerde Israëlische topagent besluit alsnog op zoek te gaan naar de Palestijnse militant die hij dacht gedood te hebben en veroorzaakt een keten van chaos.

Verlies van vriendin Iris

Ook kwamen er oude trauma's naar boven. Zo kwam in 1990 zijn toen 18-jarige vriendin om het leven bij een aanslag. "Het was het moeilijkste wat me ooit is overkomen," vertelt de acteur over dit verdrietige moment in zijn leven.

Het was een genezingsproces […] Je hebt te maken met dingen waar je nooit mee te maken hebt gehad. Ik sprak jarenlang niet over mijn legerdienst. Ik sprak ook niet over Iris. Toen we Fauda aan het schrijven en filmen waren, realiseerde ik me dat ik te maken had met dingen die ik had geblokkeerd.

Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix

Ook een vijfde seizoen op komst?

Nu vele fans het vierde seizoen van Fauda al helemaal hebben gezien, vragen zij zich massaal af of er ook een vijfde seizoen op komt is. Hier gaan we in op al het nieuws rond een mogelijk nieuw seizoen.

Beeld: Still 'Fauda' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixFauda (2015‑ )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws