Oscargenomineerde documentaire 'All That Breathes' binnenkort te zien op HBO Max

Oscargenomineerde documentaire 'All That Breathes' binnenkort te zien op HBO Max

HBO Max heeft aangekondigd dat de onlangs voor een Oscar genomineerde documentaire All That Breathes, van regisseur Shaunak Sen, binnenkort op de streamingdienst te zien zal zijn. De documentaire volgt twee broers die hun leven wijden aan een poging om de zwarte wouw te beschermen, een bijzondere vogel die essentieel is voor het ecosysteem van New Delhi.

Verliefd

In een van de dichtstbevolkte steden ter wereld worden twee broers verliefd op de zwarte wouw. In een geïmproviseerde vogelopvang zorgen de twee voor duizenden wouws die dagelijks neervallen door de hevige smog. Terwijl milieuvervuiling en de maatschappelijke onrust toenemen, ontstaat er in turbulente tijden een bijzondere relatie tussen de moslimfamilie en de verwaarloosde vlieger.

Prijzen

All That Breathes ging in première op het Sundance filmfestival van 2022 waar het de Grand Jury Prize in ontvangst mocht nemen in de World Cinema Documentary-categorie. In mei kwam daar ook nog eens de L'Œil d'or-award bij van het Cannes filmfestival. De documentaire zal in maart voor een Oscar concurreren met All the Beauty and the Bloodshed (2022), Fire of Love (2022), A House Made of Splinters (2022) en Navalny (2022). Een overzicht van alle Oscarnominaties van dit jaar is hier te vinden.

All That Breathes (2022)
6.9
Kijk op HBO Max • De broers Saud en Nadeem groeiden op met zwarte wouwen die door de lucht vlogen en zagen hoe familieleden vlees naar deze roofvogels gooiden.

Volgende maand op HBO Max

All That Breathes is vanaf 8 februari te zien op HBO Max.

Beeld: Still 'All That Breathes' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films HBO MaxAll That Breathes (2022)

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws