'Hamilton' meest bekeken on-demand-film in juli

'Hamilton' meest bekeken on-demand-film in juli
11 augustus 2020 om 13:53

Hamilton (2020) werd in de maand juli massaal bekeken nadat deze vervroegd op Disney+ verscheen. De film was zelfs zó populair, dat deze de meest bekeken film is in juli op alle streamingplatforms. Nog meer dus dan The Old Guard (2020) op Netflix.

Bedenker en ster Lin Manuel-Miranda kwam met het idee om beelden van de Broadwaymusical Hamilton samen te voegen tot een film. Oorspronkelijk zou deze in de bioscopen verschijnen, maar doordat de theaters op Broadway ten minste tot 2021 gesloten zijn vanwege het coronavirus, besloot Manuel-Miranda deze al eerder uit te brengen op Disney+.

Bekijk hier de trailer van Hamilton:

Dat idee pakte goed uit voor de streamingdienst. Maar liefst 37,1% van de (Amerikaanse) abonnees zagen de musical vanuit huis. Dit lijkt misschien geen hoog percentage, maar als je dit vergelijkt met de hitfilm The Old Guard op Netflix met maar 10,6%, dan is dit een aanzienlijk aantal. 7Park Data bracht de volgende gegevens naar buiten:

Afbeelding via Variety en 7Park Data

Naast The Old Guard en Unsolved Mysteries (2020– ) kwam Netflix in juli niet met veel nieuws. Belangrijk te vermelden is dat de gegevens gebaseerd zijn op Amerikaanse abonnees. Zo staat The Office (2005–2013) in Amerika bijvoorbeeld op Netflix, terwijl deze serie in Nederland op Amazon Prime Video te zien is.

Of het succes van Hamilton het begin is van meerdere musicals die op deze manier tot film worden gemaakt moet nog blijken. Disney, uiteraard de koning van de musicalfilms, is inmiddels bezig met een musicalfilm met de muziek van Lionel Richie.

Hamilton (2020)
8.7
'Hamilton' draait om het leven van een van Amerika's belangrijkste oprichters: Amerikaans politicus, militair, advocaat, econoom en de eerste minister van Financiën:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Hamilton' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films Netflix Disney+Hamilton (2020)

Lees ook: 'Lion'-regisseur gestrikt voor 'Tron 3' met Jared Leto

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten