'Lion'-regisseur gestrikt voor 'Tron 3' met Jared Leto

'Lion'-regisseur gestrikt voor 'Tron 3' met Jared Leto
11 augustus 2020 om 13:16

Disney zet vol in op de plannen voor een derde Tron-film. Garth Davis, bekend van de Oscargenomineerde biografie Lion (2016), zal de regie op zich nemen.

Het vervolg op TRON (1982) en TRON: Legacy (2010) zal echter niet het verhaal uit de vorige films voortzetten. Davis mag van Disney een geheel nieuwe draai geven aan de films. Tron 3 wordt dus echt een opzichzelfstaande film.

Jared Leto, bekend als The Joker in Suicide Squad (2016) en de acteur die binnenkort in de huid kruipt van Andy Warhol, is al sinds 2017 verbonden aan het Disney-project. Leto speelt de hoofdrol en produceert daarnaast ook de film samen met Justin Springer en Emma Ludbrook. De acteur bevestigt het nieuws maandag nogmaals op Twitter:

Het script is al geschreven, maar Disney heeft deze tot dusver nog niet goedgekeurd. Door het aanstellen van een regisseur lijkt er nu toch echt schot in te zitten. De eerste Tron-film verscheen in 1982 op het witte doek en was aanvankelijk een flop. Vanwege de vernieuwende computertechnieken die gebruikt werden, kreeg de film uiteindelijk een cultstatus met een bijpassende fanbase.

Tron: Legacy deed het al iets beter in de bioscoop maar wist ook geen grote successen te behalen. Disney besloot daardoor in 2015 de stekker te halen uit de plannen voor een sequel. Twee jaar later kwam het nieuws voor de nieuwe losstaande Tron-film met Leto.

Bekijk hier de trailer van Tron: Legacy:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Tron: Legacy' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films CelebritiesTRON (1982)TRON: Legacy (2010)

Lees ook: 'Spongebob'-spinoff over Patrick Ster in de maak

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten