'Elvis'-regisseur Baz Luhrmann tekent een contract bij Warner Bros.

'Elvis'-regisseur Baz Luhrmann tekent een contract bij Warner Bros.

Baz Luhrmann heeft een deal gesloten met Warner Bros. na zijn succes met Elvis (2022). De film leverde wereldwijd $287,3 miljoen op en ontving afgelopen dinsdag maar liefst acht Oscarnominaties.

Een kenmerkende stijl

Even leek de productie van Elvis uit te lopen op een regelrechte ramp toen Tom Hank, die de rol van de van oorsprong Nederlandse Colonel Tom Parker speelt, in de eerste dagen van de pandemie al besmet raakte met het coronavirus. Hanks herstelde en de film werd, zoals dat van Luhrmann verwacht kan worden, een spektakel. De Australische Luhrmann staat bekend om zijn kenmerkende stijl en maakte eerder al knallers als Moulin Rouge! (2001), Romeo + Juliet (1996) en The Great Gatsby (2013).

Super deal

De regisseur heeft een soepele deal weten te sluiten met de studio. De komende jaren zal hij nieuwe producties ontwikkelen en regisseren voor Warner Bros., maar wordt hij er niet van weerhouden om ook externe projecten te creëren.

Baz is een van de meest unieke filmmakers in de moderne cinema en we zijn super enthousiast om aan te kondigen dat Warner Bros de samenwerking met hem voortzet. Het enorme succes van Elvis, dat het publiek van alle leeftijden en een hele nieuwe generatie terug naar de bioscoop bracht, bewijst dat Baz voorop blijft lopen in de tijdgeest van de popcultuur.

Warner Bros. Pictures co-voorzitters Michael De Luca en Pamelia Abdy
Elvis (2022)
7.3
Kijk op HBO Max • 'Elvis' verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks).
Beeld: Via Depositphotos
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsElvis (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws