Regisseur James Cameron schrijft opnieuw geschiedenis

Regisseur James Cameron schrijft opnieuw geschiedenis

James Cameron schrijft voor de zoveelste keer geschiedenis. De filmmaker heeft nu drie van de vijf allergrootste films aller tijden op zijn naam staan, elk gemaakt in een ander decennium: Titanic (1997), Avatar (2009) en Avatar: The Way of Water (2022).

Op naar plek #4

Avatar: The Way of Water heeft Avengers: Infinity War ingehaald en staat nu op nummer 5 op de lijst van best verdienende films ooit. Tot nu toe heeft Camerons nieuwste productie $2,055 miljard opgebracht, wereldwijd. Avatar: The Way of Water klimt gauw omhoog en naar verwachting zal de film voor het einde van de week nog een plek omhoog gaan in de ranking. Mogelijk haalt de film binnen enkele dagen nog Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) in.

Avengers: Infinity War (2018)
8.4
Kijk op Disney+ • Vier jaar na de gebeurtenissen uit 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' slaan Peter Quill en consorten de handen in elkaar om samen met de Avengers een nieuw gevaar tegen te gaan:

Verslagen door ex-vrouw

De tweede Avatar-film werd afgelopen dinsdag genomineerd voor vier Oscars, waaronder die voor de beste film van het jaar. Ook Avatar en Titanic werden voor deze ultieme prijs genomineerd. Helaas voor Cameron werd Avatar verslagen door The Hurt Locker (2008), geregisseerd door niemand minder dan Camerons ex-vrouw Kathryn Bigelow.

De toekomst van de franchise

Avatar: The Way of Water heeft nog een lange weg te gaan voordat het Avatar inhaalt en de best verdienende film ooit wordt. Avatar staat aan kop met een opbrengst van $2,9 miljard. Het mag de pret niet drukken, want het tweede deel is desalniettemin succesvol genoeg om de plannen voor de derde, vierde en vijfde film door te zetten. Deze films zullen respectievelijk in 2024, 2026 en 2028 uitkomen.

Ik weet wat ik de komende zes of zeven jaar ga doen. Het is duidelijk dat ik niet onbeperkt Avatar-films kan maken, gezien de hoeveelheid energie die daarvoor nodig is. Ik zou iemand moeten trainen hoe dit gedaan moet worden, want het maakt me niet uit hoe slim je bent als regisseur, je weet niet hoe je dit moet doen.

James Cameron

Geeft Cameron Avatar uit handen?

De regisseur geeft toe zelf ook al gefantaseerd te hebben over een Avatar 6 en Avatar 7, maar dan zou hij inderdaad overwegen de regiefakkel door te geven. Aan wie die fakkel doorgegeven zou moeten worden, daar deed de regisseur geen uitspraak over.

Avatar: The Way of Water (2022)
7.8
'Avatar: The Way of Water' speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen) en de problemen waar ze tegenaan lopen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze moeten aangaan om in leven te blijven en de tragedies die ze te verduren krijgen.

Avatar: The Way of Water draait nu in de bioscoop.

Beeld: Copyright The Walt Disney Company, 2022
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films BioscoopAvengers: Infinity War (2018)Avatar: The Way of Water (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws