Netflix-film verslaat 'Hocus Pocus 2' en breekt streamingrecord

Netflix-film verslaat 'Hocus Pocus 2' en breekt streamingrecord

Het Netflix-moordmysterie Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022), geregisseerd door Rian Johnson, heeft een belangrijk streamingrecord verbroken. Netflix investeerde een fortuin in de film en het lijkt erop dat het elke cent waard is geweest. Nog nooit eerder werd een film binnen één week zo vaak gestreamd als het vervolg op Knives Out (2019). Johnsons knaller haalde de populaire recordhouder Hocus Pocus 2 (2022) in, eveneens een sequel.

Het succes van de sequels

Voordat Glass Onion: A Knives Out Mystery op Netflix te zien was, draaide de film een week in de bioscoop. Ook toen vestigde de film een record. Het moordmysterie werd de bestpresterende bioscoopfilm van Netflix en haalde $15 miljoen op. Dat succes werd tijdens de feestdagen nog verder uitgebreid toen het Knives Out-vervolg de meeste besproken film werd van de kerstvakantie. De vele kijkuren zorgden ervoor dat de productie een plekje in de top vijf van meest populaire Netflix-films veroverde. Binnen één week werd er 2,89 miljard minuten naar het mysterie gekeken. Het record stond eerder op naam van Hocus Pocus 2 waar binnen één week 2,73 miljard minuten naar gekeken werd.

Hocus Pocus 2 (2022)
6.0
Kijk op Disney+ • In dit vervolg op 'Hocus Pocus' (1993) ontwaakt een drietal jonge vrouwen per ongeluk de drie heksen uit hun slaap.

De sterrencasts

Beide Knives Out-films staan bekend om hun geweldige casts. Waar we in de eerste film nog konden genieten van performances van onder meer Chris Evans, Ana de Armas, Toni Colette, Christopher Plummer en LaKeith Stanfield, werd het stokje in de tweede film overgedragen aan onder anderen Kate Hudson, Janelle Monáe, Dave Bautista, Leslie Odom Jr. en Edward Norton. Ongetwijfeld zal ook Knives Out 3 weer een nieuwe lading sterren bevatten. Tot nu toe is er helaas nog niets bekend over de cast van de film behalve dat Daniel Craig, net als in de eerste twee delen, ook in het derde deel zal verschijnen.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)
7.2
Kijk op Netflix • In het vervolg op 'Knives Out' reist detective Benoit Blanc (Daniel Craig) af naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een miljardair en zijn bonte vriendengroep zijn betrokken.
Beeld: Still 'Glass Onion: A Knives Out Mystery' via Netflix
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Disney+Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)Hocus Pocus 2 (2022)

Meer video on demand

Meer video on demand

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws