Regisseur van anime-klassieker 'Bebop Cowboy' kon Netflix-live-actionremake niet aanzien

Regisseur van anime-klassieker 'Bebop Cowboy' kon Netflix-live-actionremake niet aanzien

De regisseur van de klassieke anime Cowboy Bebop (1998–1999), Shinichiro Watanabe, kwam niet verder dan de eerste paar minuten van de Netflix-remake Cowboy Bebop (2021). Netflix stuurde hem beeldmateriaal van hun nieuwe productie om het te bekijken en te controleren, maar veel vond hij er niet van.

Advies in de wind geslagen

Toen Netflix aan de productie van de remake begon, haalde het bedrijf Watanabe erbij als adviseur. De regisseur heeft de streamingdienst daadwerkelijk proberen te adviseren over de serie, maar gaf in 2019 al aan dat er waarschijnlijk geen gehoor is gegeven aan zijn opmerkingen over het manuscript.

Ik had geen andere keuze dan te bidden en te hopen dat het goed zou uitpakken.

Shinichiro Watanabe

'Het was duidelijk geen Cowboy Bebop'

Helaas pakte het allemaal niet goed uit en wie weet had Netflix er inderdaad baat bij gehad iets met Watanabe's advies te doen, want de live-action werd niet goed ontvangen. De serie moest het doen met een score van 60% terwijl het origineel beoordeeld is met 100%. De serie werd dan ook geannuleerd na het eerste seizoen.

Het begon met een scène in een casino, wat het voor mij al erg moeilijk maakte om verder te kijken. Ik ben daarna gestopt en heb dus alleen de openingsscène gezien. Het was duidelijk geen Cowboy Bebop en ik realiseerde me op dat moment dat het ook geen Cowboy Bebop zou worden als ik er niet bij betrokken was. Ik had me er misschien meer in moeten mengen. Alhoewel, de waardering van het origineel is er op de een of andere manier wel hoger door geworden.

Shinichiro Watanabe
Beeld: Still 'Cowboy Bebop' via Netflix/Geoffrey Short
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Films Series Video on demand NetflixCowboy Bebop (1998–1999)Cowboy Bebop (2021)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws