Netflix maakt nieuwe regels tegen het delen van wachtwoorden bekend

Netflix maakt nieuwe regels tegen het delen van wachtwoorden bekend

Deel jij je Netflix-account met je vrienden? Dan zou ik er nog maar even van genieten, aangezien de streamingdienst met nieuwe regels komt tegen het delen van wachtwoorden.

Wachtwoord alleen delen met huisgenoten

Vorig jaar gaf de CEO van Netflix het delen van wachtwoorden als reden voor hun foute omzetprognoses. Het lijkt erop dat de aandeelhouders hierop hebben geanticipeerd, aangezien de nieuwe regels vanaf komende maand al zullen gelden in de VS (of dit ook voor Nederland geldt, is nog onduidelijk). Je kunt je wachtwoord dan alleen nog delen met je huisgenoten. In het rapport van Netflix is aangegeven hoe vaak je ingelogd moet zijn op je thuisnetwerk om het gedeelde account te kunnen gebruiken.

Thuisnetwerk

De primaire locatie voor een Netflix-account zal dus een thuisnetwerk zijn. Als het geselecteerde apparaat dat is aangemeld bij het gedeelde account geen één keer in de 31 dagen verbindt met het Wi-Fi-netwerk op je primaire locatie, wordt het apparaat geblokkeerd. Als je probeert in te loggen op een andere locatie, zal Netflix gebruikers verzoeken om een eigen account aan te maken en de toegang blokkeren totdat dit gebeurt. Het enige voordeel van deze nieuwe regel is dat Netflix mensen niet direct zal aanklagen die hun account op deze manier gebruikten.

Boze fans

Eerder kondigde Netflix aan dat mensen die hun kijklijsten, favorieten en andere informatie van een gedeeld account willen meenemen naar een betaald account, daar de tools voor zullen krijgen. Toch vroegen Netflix-kijkers zich al vrij snel af hoe het zit als je bijvoorbeeld veel reist. Netflix stelt dat die mensen een inlogcode van de app kunnen krijgen die het gebruik voor zeven dagen buiten het thuisnetwerk mogelijk maakt. Volgens fans is dit allemaal een hoop gedoe en zal het bedrijf hier relatief weinig winst op maken. Ze zijn dan ook niet blij met de nieuwe regels van de streamingdienst.

Beeld: Via Pixabay
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws