Netflix verwijdert nieuwe regels omtrent het delen van wachtwoorden weer van website

Netflix verwijdert nieuwe regels omtrent het delen van wachtwoorden weer van website

Het lijkt erop dat Netflix langzaamaan terugkrabbelt van het besluit om een stokje te steken voor het delen van wachtwoorden. De informatie over hoe dit te werk zou gaan die woensdag online werd geplaatst, is inmiddels weer verwijderd.

De nieuwe regels

Afgelopen woensdag beschreef Netflix de nieuwe regels omtrent het delen van wachtwoorden. Apparaten die buiten het huis van de primaire Netflix-gebruiker worden gebruikt, zouden worden geblokkeerd tenzij de gebruiker zijn toegang maandelijks verifieert. Deze nieuwe regel werd vol afkeuring ontvangen. Abonnees schetsten massaal situaties waarin dit nieuwe beleid niet haalbaar zou zijn. Een woordvoerder van de streamingdienst licht toe dat deze nieuwe regels slechts in enkele landen van kracht zijn:

Voor een korte tijd was woensdag een artikel met informatie die alleen van toepassing is op Chili, Costa Rica en Peru ook in andere landen verschenen. We hebben dit inmiddels gecorrigeerd.

Woordvoerder Netflix

Niet van de baan

Netflix is nog steeds van plan om een eind te maken aan het delen van wachtwoorden, vermoedelijk nog voor maart. De woordvoerder vertelde echter dat niet alle regels zoals die nu gelden in de Zuid-Amerikaanse landen, zullen worden ingevoerd.

Netflix meent naar schatting zo'n 100 miljoen abonnees te hebben die niet betalen en gratis meekijken door een gedeeld wachtwoord. Hierdoor zou de streamingdienst jaarlijks zo'n 1,62 miljard dollar mislopen.

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws