Paramount maakt releasedatum Ridley Scotts 'Gladiator 2' bekend

Paramount maakt releasedatum Ridley Scotts 'Gladiator 2' bekend

Het lijkt op te schieten met Gladiator 2 (2024). Kort nadat de film werd bevestigd, werd bekendgemaakt dat Paul Mescal hoogstwaarschijnlijk de hoofdrol op zich zou nemen, nu is ook de releasedatum bekendgemaakt. Het vervolg op de Oscarwinnende klassieker gaat volgend jaar al in première, zo maakt Paramount bekend.

Mescal als Lucius

Sinds een week mag het jonge talent, acteur Mescal, zich een Oscargenomineerde acteur noemen. Vorige week werd bekendgemaakt dat zijn prestatie in Aftersun (2022) bij de leden van de Academy niet onopgemerkt gebleven is. Zijn volgende grote avontuur ligt binnen handbereik, momenteel is hij in onderhandeling om de rol van Lucius in Gladiator 2 op zich te nemen.

Still Paul Mescal in 'Aftersun' via FilmDepot Photo by Sarah Makharine
Still Paul Mescal in 'Aftersun' via FilmDepot Photo by Sarah Makharine
Aftersun (2022)
7.7
De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren.

Lucius' geschiedenis

Gladiator 2 draait om Lucius, de zoon van Lucilla en de neef van de gemene Commodus. In Gladiator zagen we hoe Marcus Aurelius, de Romeinse leider, Maximus aanwees als zijn opvolger in plaats van zijn eigen zoon Commodus. Commodus was razend, vermoordde zijn vader en beval Maximus te laten executeren. Maximus wist echter te ontsnappen en haastte zich terug naar Spanje in de hoop zijn vrouw en zoon van hetzelfde bevel te redden, maar het was te laat. Het kwaad was al geschied. Maximus werd als slaaf en gladiator getraind door Proximus en leefde enkel nog in de hoop op een dag wraak te kunnen nemen. Die dag kwam. Hij belandde in de gladiatorenring met Commodus waar hij, hoewel reeds dodelijk gewond, de keizer aan zijn zwaard kon rijgen voordat hij naar het hiernamaals verdween. Maximus redde hiermee de jonge Lucius en zijn moeder uit de handen van de vreselijke Commodus en liet een sterke indruk achter op Lucius.

Gladiator (2000)
8.5
Kijk op Netflix • In 180, de gloriedagen van het Romeinse Imperium, overlijdt de grote keizer Antonius Marcus Aurelius (Richard Harris).

Releasedatum

Nu is Lucius een volwassen man. Of hij inderdaad van het kwaad is gered door Maximus zullen we zien in het vervolg. Gladiator 2 is in de Verenigde Staten vanaf 22 november 2024 in de bioscoop te zien. De Nederlandse releasedatum zal rond diezelfde tijd zijn.

Gladiator 2 (2024)
Vervolg op de Oscarwinnende film Gladiator waarin de neef van Commodus, Lucius, gevolgd zal worden.
Beeld: Still 'Gladiator' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films BioscoopGladiator (2000)Gladiator 2 (2024)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws