Netflix schrijft geschiedenis: Musical over Diana te streamen nog voor première op Broadway

Netflix schrijft geschiedenis: Musical over Diana te streamen nog voor première op Broadway
12 augustus 2020 om 18:15

De musical over het leven van de Britse prinses Diana kwam vanwege het coronavirus stil te liggen en is tot op heden nog niet in première gegaan. Netflix besluit dat het inmiddels tijd is voor het grote publiek om het optreden te zien en zal de musical nog vóór de première op Broadway releasen op de streamingdienst.

Het vooruitzicht is namelijk niet goed: Broadway blijft minimaal tot 2021 dicht. Diana: A New Musical zal dus niet voor live publiek, maar voor een lege zaal in het Longacre Theater plaatsvinden. Een dergelijke verfilming van een Broadwaymusical gebeurde ook al voor Hamilton (2020), dat razend populair is op Disney+. Deze musical was voor de coronacrisis echter wel al op Broadway te zien.

Diana: A New Musical vertelt het verhaal van de Britse prinses die met prins Charles trouwde maar daarna geen mooi leven tegemoet ging. Haar huwelijk strandde en de prinses stond dagelijks op de voorpagina van de Britse roddelbladen. Ze overleed in 1997 door een auto-ongeluk in Parijs.

Oorspronkelijk zou Diana: A New Musical 31 maart in première gaan. Een releasedatum is nog niet vastgesteld door Netflix, eerst moeten enkele veiligheidsmaatregelen genomen worden om te zorgen dat de opnames volgens alle coronaregels verlopen.

Na de aankondiging van dit heugelijke nieuws komt nu het moeilijke gedeelte; een plan opstellen waarin alles veilig gebeurt en dat vervolgens verwezenlijken.

Equity directeur Mary McColl

De cast zal getest worden en in isolatie gaan. Onder meer Judy Kaye, die Koningin Elizabeth speelt, zal zich dus weer moeten afsluiten voor de buitenwereld. Daarnaast speelt Roe Hartrampf Prins Charles en zien we Erin Davis als Camilla Parker Bowles. Jeanna de Waal heeft de hoofdrol te pakken en kruipt in de huid van Lady Di.

Naast een première op Netflix zal de Diana-musical ook als eerste Broadwaymusical op televisie verschijnen voordat deze op Broadway te zien is. De nieuwe Broadway-premièredatum van Diana: A New Musical is vastgezet op 25 mei 2021.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Diana in Her Own Words' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Video on demand Netflix

Lees ook: De top 10 best bekeken films & series nu op Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten