'Verloren Transport' trailer: waargebeurde Nederlandse oorlogsfilm komend voorjaar in de bioscoop

'Verloren Transport' trailer: waargebeurde Nederlandse oorlogsfilm komend voorjaar in de bioscoop

De gloednieuwe Nederlandse oorlogsfilm Verloren Transport (2022) is geïnspireerd op de waargebeurde verhalen van een gestrande transportrein. De film volgt drie vrouwen die een bijzondere en onverwachte vriendschap ontwikkelen. De film zal dit voorjaar in de bioscoop verschijnen en de trailer is nu te bekijken.

Gestrand

In een klein Duits dorpje, dat is bezet door het Rode Leger, strandt in de lente van 1945 een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen. Tot elkaar veroordeeld en in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak ontstaat een onverwachte vriendschap tussen de Russische scherpschutter Vera, dorpeling Winnie en de Joods-Nederlandse Simone.

Waargebeurd

"Het verloren transport" is de benaming geworden voor de laatste van drie treinen, waarmee kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog gevangenen werden afgevoerd uit Bergen-Belsen richting het kamp Theresienstadt. Na een dwaaltocht van twaalf dagen strandde de trein in het kleine Duitse dorp Tröbitz. In de film vormen drie vrouwelijke perspectieven op de gebeurtenissen in het dorp de kern van de vertelling. Drie jonge vrouwen, drie nationaliteiten, drie talen, die allen worstelen met dezelfde existentiële vragen: hoe te overleven in de chaos na de bevrijding van het nazisme?

Verloren Transport (2022)
5.5
Een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen strandt in de lente van 1945 bij een klein Duits dorpje in de handen van het Rode Leger.

De cast

De Nederlandse Simone wordt gespeeld door Hanne van Vliet (ANNE+ (2018– )), Eugénie Anselin speelt Vera en de Duitse Winnie wordt gespeeld door Anna Bachmann. Ook Bram Suijker, bekend van Vliegende Hollanders (2020), is in de film te zien. Verloren Transport is geregisseerd door Saskia Diesing, die eerder Nena (2014) en Dorst (2018) maakte.

Verloren Transport verschijnt donderdag 20 april in de bioscoop.

Beeld: Still 'Verloren Transport' via September Film NL / Key Film
Tekst: Key Film

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video's Films BioscoopVerloren Transport (2022)

Meer video's

Meer video's

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws