Helen Mirren werkt samen met regisseur Anton Corbijn aan zijn eerste speelfilm in acht jaar

Helen Mirren werkt samen met regisseur Anton Corbijn aan zijn eerste speelfilm in acht jaar

De Nederlandse regisseur Anton Corbijn gaat zijn eerste speelfilm sinds Life (2015) maken, met de Britse Oscarwinnares Helen Mirren in de hoofdrol. Zij zal in de huid kruipen van de beroemde schrijfster Patricia Highsmith in Switzerland, een thriller over een fictieve ontmoeting met een hardnekkige literaire agent.

Geconstrueerde wereld

In Switzerland wordt Patricia Highsmith tijdens haar laatste levensmomenten in de Zwitserse Alpen verstoord door Edward, een jonge literaire agent die haar probeert over te halen een laatste Ripley-roman te schrijven. Ze probeert hem af te schrikken, maar voor ze het weet ontstaat er een samenwerking tussen de twee waarbij ze hun eigen wereld creëren die niet meer te onderscheiden valt van de realiteit.

Hollywood

De beroemde Highsmith was een Amerikaanse pessimistische en wantrouwende schrijfster van psychologische thrillers. Haar bekende Tom Ripley-romans, over de gelijknamige seriemoordenaar, zijn talloze malen verfilmd zoals onder andere The Talented Mr. Ripley (1999) met Matt Damon in de hoofdrol. Ook Alfred Hitchcock vertaalde haar werk naar het witte doek met Strangers on a Train (1951) en in 2015 maakte Todd Haynes Carol (2015) met Cate Blanchett en Rooney Mara in de hoofdrol.

Van Nederlandse bodem

Corbijn is een Nederlandse fotograaf en regisseur van muziekvideo's. In 2007 maakte hij zijn film-regiedebuut met Control (2007), een biografische film over de Britse zanger Ian Curtis, de frontman van de band Joy Division. Daarna werkte hij samen met George Clooney aan The American (2010) en in zijn film A Most Wanted Man (2014) speelt Philip Seymour Hoffman een van zijn laatste rollen.

De opnames van Switzerland zullen dit jaar van start gaan in Europa. Wanneer de film uit zal komen is helaas nog niet bekend gemaakt.

Switzerland
Een mysterieuze jongeman van een New Yorkse uitgever wordt naar Zwitserland gestuurd om de bekende schrijfster Patricia Highsmith over te halen een laatste aflevering van de 'Ripley'-collectie te schrijven.
Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsSwitzerland

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws