Makers 'Avatar: The Last Airbender' werken niet meer mee aan Netflix-adaptatie

Makers 'Avatar: The Last Airbender' werken niet meer mee aan Netflix-adaptatie
13 augustus 2020 om 13:30

De makers van Avatar: The Last Airbender (2005–2008), Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko, werken niet meer samen met Netflix voor een Avatar-adaptatie. De creatieve verschillen tussen de mannen en de streamingdienst bleken te groot.

Veel van jullie vragen mij over een update van de Avatar live-action-adaptatie bij Netflix. Ik kan jullie eindelijk vertellen dat ik niet meer meewerk aan het project. In juni, na 2 jaar werk, maakten Konietzko en ik de moeilijke beslissing om de productie te verlaten.

DiMartino

DiMartino schrijft in een open brief dat ze met Netflix in zee gingen omdat hen beloofd was dat hun visie de leidraad zou zijn voor de adaptatie.

Helaas ging dit allemaal niet zoals gehoopt. Kijk, er kunnen altijd dingen gebeuren; producties zijn moeilijk. Plannen veranderen nou eenmaal. En als zulke dingen gebeuren in mijn carrière probeer ik zoals een Air Nomad mij aan te passen. Ik probeer zo goed als het kan met alles mee te gaan, maar zelfs een Air Nomad weet wanneer het tijd is om je verlies te nemen en door te gaan.

De originele serie Avatar: The Last Airbender ging in 2005 in première op Nickelodeon, waar het drie seizoenen lang te zien was. De animatieserie won meerdere prijzen en wordt door vele gezien als één van de beste animatieseries. Een sequelserie, The Legend of Korra (2012–2014), hield het vier seizoenen vol.

De Netflix-adaptatie wordt een live-actionserie, dus geen animatie. Productie zou dit jaar beginnen, maar vanwege het coronavirus is dit tot op heden nog niet gebeurd. De Netflix-serie volgt het verhaal uit de originele serie.

Al eerder deed regisseur M. Night Shyamalan een poging tot een live-action-adaptatie van Avatar: The Last Airbender, met de film The Last Airbender (2010). De adaptatie bleek een regelrechte flop. Wil je de film zelf oordelen? The Last Airbender is nu te zien op Netflix en Amazon Prime Video.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Avatar: The Last Airbender' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixAvatar: The Last Airbender (2005–2008)

Lees ook: 'Twilight'-stad Forks hoopt dat het nieuwe boek weer toeristen zal brengen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten