'The Crown' cast een nieuwe prins Philip

'The Crown' cast een nieuwe prins Philip
13 augustus 2020 om 14:14

Niemand minder dan de Britse acteur Jonathan Pryce kruipt vanaf seizoen 5 van The Crown (2016– ) in de huid van prins Philip. De acteur uit Game of Thrones (2011–2019) neemt het over van zijn collega Tobias Menzies.

Netflix kondigde vorige maand aan dat The Crown tóch niet afsluit met seizoen 5, maar dat er ook een seizoen 6 aankomt. Pryce mag zich dus twee seizoenen lang in zijn rol verdiepen. De laatste twee seizoenen vertellen het verhaal van de Britse royal family rond het jaar 2000.

Naast Pryce zal Imelda Staunton de rol van Koningin Elizabeth II overnemen van Olivia Colman, en vervangt Lesley Manville de bekende Helena Bonham Carter als prinses Margaret. Om de twee seizoenen wordt de (vaste) cast van The Crown vervangen doordat het plot verdergaat in de tijd en de personages ouder worden.

Pryce is het bekendst van zijn rollen in klassiekers als Brazil (1985) en Glengarry Glen Ross (1992). Jongere kijkers kunnen hem kennen als High Sparrow in Game of Thrones of van de Netflix-film The Two Popes (2019), waar de acteur een Oscarnominatie mee binnensleepte. Eerder deze maand kwam Pryce in het ziekenhuis te liggen nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus, gelukkig maakt de acteur het nu goed.

Het zal nog even duren voordat we Pryce zien als prins Philip, de opnames van seizoen 5 zijn onlangs namelijk gestaakt. Niet vanwege het coronavirus, maar wegens een geplande opnamestop tussen de seizoenen in. Eerst zien we de huidige cast in seizoen 4 van The Crown, dat ergens rond november of december op Netflix verschijnt.

Doordat seizoen 5 pas in juni 2021 begint met de opnames, zal het zesde en tevens laatste seizoen pas in 2022 starten met de productie. De eerste drie seizoenen van The Crown zijn nu te zien op Netflix.

The Crown (2016– )
8.7
'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Man Who Killed Don Quixote' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Crown (2016– )

Lees ook: Makers 'Avatar: The Last Airbender' werken niet meer mee aan Netflix-adaptatie

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten