Stunt op de set van 'Mission: Impossible 7' gaat mis en eindigt in explosie

Stunt op de set van 'Mission: Impossible 7' gaat mis en eindigt in explosie
14 augustus 2020 om 10:27

De schrik zit er goed in op de set van Mission: Impossible 7 (2021); een stunt met een motor verliep namelijk dramatisch en eindigde in een ongeplande explosie. De opnames liggen momenteel stil om te onderzoeken wat er precies fout ging.

De stunt met de motor die van een hoge helling afreed ging al niet heel soepel, maar toen de stuntman op een bed van kartongevulde kussens landde, explodeerde de motor voor de ogen van de crew. Het karton, dat er lag om de val te breken, zou de oorzaak zijn geweest waardoor de vlammen ontstonden.

De brand zorgde voor zó veel rook, dat een klein vliegveld in de buurt alle vluchten moest schrappen. Vijf brandweerwagens waren nodig om de brand te blussen. Naast het feit dat de opnames nu stilliggen totdat alles weer in orde is en tot ze de precieze oorzaak van het ongeluk achterhalen, kost de explosie de makers ook veel geld. Gelukkig is niemand gewond geraakt.

Een anonieme bron bracht het nieuws van het ongeluk naar buiten via The Sun. Mission: Impossible-veteraan Tom Cruise zou flink geïrriteerd zijn door het ongeluk en de tegenslag voor de opnames van zijn nieuwste film:

Gelukkig is iedereen oké maar het was één grote chaos, laat staan de enorme kosten voor iedereen die ermee te maken heeft. Tom [Cruise] is erg gefrustreerd. Niemand wil nog meer vertraging.

De Hollywoodacteur was tijdens de explosie naar verluidt vlakbij bezig met de opnames van een scène met een parachute. Mission: Impossible 7 moest eerder de opnames staken in Venetië vanwege de uitbraak van het coronavirus. De releasedatum werd vervolgens uitgesteld van juni 2021 tot november 2021. Vorige maand ontving cast en crew speciale toestemming van de Britse overheid om daar de opnames te hervatten.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Mission: Impossible Rogue Nation' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films AlgemeenMission: Impossible 7 (2021)

Lees ook: Actiethriller 'Project Power' met Jamie Foxx nu te zien op Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten