Laatste 'Last of Us'-aflevering breekt eigen kijkersrecord: maker bedankt de fans

Laatste 'Last of Us'-aflevering breekt eigen kijkersrecord: maker bedankt de fans

De laatste aflevering van The Last of Us (2023– ) is zondag (en gisteren in Nederland) met veel succes in première gegaan op HBO Max. De post-apocalyptische zombieserie brak daarmee zijn eigen kijkersrecord, en dat is om een specifieke reden extra knap: op dezelfde avond kon je in de Verenigde Staten namelijk ook 'gewoon' naar de Oscaruitreiking kijken.

Spoilervrij

We zullen hier voor de gelegenheid spoilervrij blijven, maar liefhebbers hebben inmiddels alle kans gehad om erachter te komen welke ontwikkelingen aflevering 9 op de valreep nog met zich meebrengt. Seriemaker Neil Druckmann plaatste na de uitzending een hartstochtelijk bedankje op Twitter:

Super Bowl

Het enthousiasme van de makers is terecht, want het publiek van The Last of Us groeide na de release van aflevering 1 vrijwel iedere week: de serie begon met 4,7 miljoen kijkers, en afgelopen weekend keken er 8,2 miljoen. Alleen aflevering 5 trok een groter publiek, maar dat kwam mede omdat HBO de aflevering vanwege Super Bowl-zondag eerder vrijgaf. De Amerikaanse kijkcijfers van de laatse aflevering verbreken dus met glans het eigen kijkersrecord.

Still 'The Last of Us' via HBO Max
Still 'The Last of Us' via HBO Max

Profijt

Ter vergelijking: House of the Dragon (2022– ), de enige HBO Max-serie die zich het afgelopen jaar aan The Last of Us kon meten, begon op dag 1 met 9,99 miljoen kijkers, maar eindigde met een 'schamele' 9,3. De totalen waren hoger, maar House of the Dragon kon in de aanloop waarschijnlijk meer profiteren van het succes van Game of Thrones (2011–2019) dan The Last of Us kon voortbouwen op de bekendheid van de videogame.

Exclusief interview

Druckmann en regisseur Craig Mazin komen ook aan het woord in het interview dat wij gisteren publiceerden. De makers hebben intussen ook bevestigd dat ze "meer dan één seizoen" nodig zullen hebben om het (nog uitgebreidere) verhaal van videogame-sequel The Last of Us Part II te brengen.

Beeld: Still 'The Last of Us' via HBO Max

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series HBO MaxThe Last of Us (2023– )

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws