Tweevoudig Oscargenomineerde acteur Djimon Hounsou verdient nog steeds moeizaam geld

Tweevoudig Oscargenomineerde acteur Djimon Hounsou verdient nog steeds moeizaam geld

Djimon Hounsou is inmiddels een grote ster in Hollywood. Tweemaal werd hij genomineerd voor een Oscar, een keer voor zijn rol in Blood Diamond (2006) en een keer voor zijn rol in In America (2002), maar het begon heel klein. Als kind verzamelde hij in zijn geboorteland Benin zwerfvuil in ruil voor een bioscoopkaartje. Soms kon hij het beeldscherm niet eens zien omdat hij helemaal achterin de zaal een plaats kreeg, maar dat hij acteur wilde worden was hem desalniettemin duidelijk. Het verwezenlijken van zijn droom blijft een constante strijd, want hoewel hij inmiddels naamsbekendheid heeft, blijft verdienen aan zijn acteerwerk moeilijk.

Bedrogen

Hounsou is de eerste zwarte Afrikaanse acteur die genomineerd is voor een Oscar. Al meer dan 25 jaar is hij een vaste waarde in Hollywoods grootste films. Op papier klinkt het misschien als een droom die uitkwam, maar in werkelijkheid zit het anders. Hounsou is gefrustreerd over de beperkte rollen die hij en andere zwarte acteurs aangeboden krijgen. In vijf jaar werd hij wel drie keer gecast als slaaf, in Amistad (1997), Gladiator (2000) en The Four Feathers (2002) en daarbij komt ook nog dat het tot nu financieel weinig heeft opgebracht.

Ik worstel nog steeds om geld te verdienen. Ik zit in een industrie met mensen die minder onderscheidingen hebben dan ik en het toch stukken beter hebben. Ik voel me bedrogen, enorm bedrogen, qua financiën, maar ook qua werkdruk.

Djimon Hounsou

Bewijzen dat hij betaald moet worden

Hounsou geeft niet op en neemt nog steeds de kleine rollen aan die hij aangeboden krijgt. Hij wil zich laten gelden als een acteur van nu en bewijzen dat hij daadwerkelijk Engels spreekt. "Ik spreek misschien niet perfect als een Amerikaan met een Amerikaans accent, maar ik hoef niet helemaal Amerikaans te zijn".

Keer op keer heeft Hounsou het gevoel dat hij moet bewijzen waarom hij überhaupt betaald moet worden. Zo vertelt hij dat hij regelmatig met smoesjes benaderd wordt:

We hebben weinig budget voor de rol, maar we zijn zo dol op je en we denken dat je zoveel kunt brengen.

Djimon Hounsou

Betere vooruitzichten

Gelukkig heeft Hounsou positieve vooruitzichten. Zo hoopt hij momenteel op een rol in het vervolg van Gladiator, Gladiator 2 (2024) en heeft hij recent redelijk wat schermtijd gekregen in het vervolg op Shazam! (2019), Shazam! Fury of the Gods (2023).

Beeld: Still 'Blood Diamond' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws