Ridley Scott cast Denzel Washington in zijn 'Gladiator 2'

Ridley Scott cast Denzel Washington in zijn 'Gladiator 2'

Bijna zestien jaar na hun succesvolle samenwerking in American Gangster (2007), zijn Ridley Scott en Denzel Washington er klaar voor om opnieuw de koppen bij elkaar te steken voor Gladiator 2 (2024). Toen Scott zijn ideeën over de nieuwe Gladiator-film onthulde aan Washington, hoefde de acteur er geen seconde over na te denken: hij wil graag deel uitmaken van Gladiator 2.

Een kleine Gladiator-reüni

Momenteel zou Washington nog in onderhandeling zijn over de details wat betreft de samenwerking. Wat reeds vaststaat is dat Paul Mescal de hoofdrol op zich zal nemen in de nieuwe film. Hij kruipt in de huid van Lucius, het neefje van de verschrikkelijke Commodus. Ook kostuumontwerpers Janty Yates en setontwerper Arthur Max die beide aan Gladiator gewerkt hebben, keren terug.

Washington als slechterik

Scott, Paramount Pictures voorzitter Brian Robbins, mede-voorzitter Daria Cercek en Michael Ireland drongen na de casting van Mescal hard aan op het vinden van een tweede grote ster. Washington, tweevoudig Oscarwinnaar, lijkt hun eerste keuze te zijn. De acteur staat echter bekend om zijn kieskeurigheid als het aankomt op het kiezen van zijn projecten, maar het liep gunstig af. Na het lezen van het script was Washington direct enthousiast over de rol van een slechterik die Scott met hem in gedachten had geschreven. Scott en Washington kwamen daarop snel samen en het kostte de regisseur weinig overtuigingskracht om Washington nog verder te enthousiasmeren.

Gladiator (2000)
8.5
Kijk op Netflix • In 180, de gloriedagen van het Romeinse Imperium, overlijdt de grote keizer Antonius Marcus Aurelius (Richard Harris).

Het succes van Gladiator

Gladiator 2 is het vervolg op Gladiator, de film die in 2000 uitgeroepen werd door de Academy tot beste film van het jaar. De productie ging er vandoor met vijf van de twaalf Oscars waarvoor de film genomineerd was. Details over de rol die Washington zal spelen worden vooralsnog geheim gehouden.

Gladiator 2 (2024)
Vervolg op de Oscarwinnende film Gladiator waarin de neef van Commodus, Lucius, gevolgd zal worden.

Gladiator 2 draait vanaf 21 november 2024 in de bioscoop.

Beeld: Via Depositphotos
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities BioscoopGladiator (2000)Gladiator 2 (2024)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws