Disney+-serie 'Willow' toch niet gecanceld

Disney+-serie 'Willow' toch niet gecanceld

Fans van Willow (2022–2023) kregen afgelopen week teleurstellend nieuws: na één seizoen zou de serie al gecanceld zijn. Het nieuws kwam nauwelijks als een verrassing gezien het feit dat bijna elke streamingdienst te maken heeft met bezuinigingen. Toch blijkt dat de berichtgeving over de canceling misschien niet het hele verhaal vertelde.

Het is nog niet voorbij

Productieleider van het eerste seizoen, Jon Kasdan, plaatste een bericht via zijn Twitteraccount om het nieuws rondom de canceling meer context te geven. Op deze wijze hielp hij het slechte nieuws deels weer uit de wereld. Hij lichtte toe dat de onzekere tijden in de streamingindustrie de productie van de serie aanzienlijk zal vertragen, maar dat er strikt gesproken geen sprake is van een officiële annulering.

Disney vraagt een tweede seizoen te plannen

Kasdan legt uit dat voorlopig besloten is de cast vanWillow zijn gang te laten gaan zodat zij zich bezig kunnen houden met andere projecten. Hij stelt dat het oneerlijk voelt om de beschikbaarheid van een acteur te beperken zonder een duidelijk idee te hebben wanneer ze weer nodig zijn. Verder zei hij dat er geen vaste plannen zijn om de productie binnenkort te hervatten, maar dat Disney hem en zijn team toch gevraagd heeft een tweede seizoen te plannen.

Still 'Willow' via TMDb
Still 'Willow' via TMDb

Kogel nog niet door de kerk

Het is vrij gebruikelijk voor studio's om meerdere seizoenen aan te vragen die uiteindelijk niet in productie zullen komen. Met andere woorden, een canceling staat inderdaad niet vast, maar een verlenging evenmin. Voor fans is het misschien toch een geruststelling dat de avonturen van Willow in ieder geval nog niet definitief voorbij zijn.

Willow (2022‑2023)
5.6
Kijk op Disney+ • Jaren na de gebeurtenissen in de originele 'Willow'-film, introduceert deze serie geheel nieuwe personages in het betoverde rijk van feeënkoninginnen en tweekoppige Eborsisk-monsters, en verwelkomt het wederom de held Willow Ufgood.
Beeld: Still 'Willow' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Disney+Willow (2022–2023)

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws