Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, Christopher Nolans The Prestige (2006).

Uitgelichte films op tv week 12

Vandaag kijk je op Paramount Network naar Robert Downey Jr. in Sherlock Holmes (2009). In Londen vangen Sherlock Holmes (Downey Jr.) en zijn partner Dr. John Watson (Jude Law) seriemoordenaar Lord Blackwood (Mark Strong) die vijf vrouwen heeft gedood. Blackwood wordt veroordeeld om te worden opgehangen en Dr. Watson bevestigt zijn dood. Maar is hij wel echt overleden?

Dinsdag kijk je naar John Wick (2014), als voorbereiding op de release van John Wick: Chapter 4 (2023) deze week. Huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) heeft zijn verleden afgezworen en wil niets liever dan in alle rust genieten van zijn luxe leven in New York. Totdat alles wat hem lief is wordt afgenomen door een groep gewelddadige gangsters. John Wick is uit op wraak. De film is nu ook te zien op HBO Max en via Pathé Thuis.

Woensdag kijk je naar Christopher Nolans The Prestige (2006). Thomas A. Twee rivaliserende goochelaars lezen elkaars dagboek met daarin de geheimen van hun goocheltrucs en persoonlijke leven. Terwijl we teruggaan in de tijd waarin de dagboeken werden geschreven, raken beide goochelaars geobsedeerd door de beste truc van hun rivaal. De trucs, zoals ze aan het publiek worden getoond, zien er hetzelfde uit, maar geen van beide goochelaars kan achterhalen hoe zijn tegenstander het doet.

Donderdag kijk je naar de waargebeurde film The Theory of Everything (2014). In de jaren zestig wordt Stephen Hawking (Eddie Redmayne), student aan de universiteit van Cambridge en toekomstig natuurkundige, verliefd op zijn studiegenote Jane. Op zijn 21ste verneemt Hawking dat hij aan een motorneuronziekte lijdt. Desondanks begint hij aan een ambitieuze studie van de tijd, waarvan hij volgens zijn arts nog maar weinig over heeft.

The Theory of Everything (2014)
7.7
Kijk op Pathé Thuis • 'The Theory of Everything' vertelt het verhaal over natuurkundige Stephen Hawking. Het verhaal centreert zich om Hawking's vroege jaren op de Universiteit van Cambridge waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane, waar hij later mee trouwt.

Vrijdag kijk je naar het Japanse misdaaddrama Shoplifters (2018). Na hun zoveelste winkeldiefstal komen Osamu en zijn zoon buiten een verloren meisje tegen. Ze wordt opgenomen in het gezin van Osamu. Het jonge meisje dat ze vinden blijkt van huis te zijn weggelopen. De familie waar ze terechtkomt is echter arm en weet nog maar net rond te komen door te stelen. Desondanks hebben ze een gelukkig leven samen, tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt…

Zaterdag is op Paramount Network Oscarwinnaar Training Day (2001) te zien. Vandaag is Jake Hoyts (Ethan Hawke) eerste dag bij de politie. Zijn partner, die hem de kneepjes van het vak zal leren, is Alonzo Harris (Denzel Washington). Harris is een van de beste rechercheurs die er zijn, maar ook een van de meest onorthodoxe.

Paramount Network sluit de week af met de Oscarwinnende sciencefictionfilm Star Trek (2009). De rekruten van Starfleet moeten optreden tegen een hels heerschap dat de mensheid bedreigt. Het lot van de melkweg ligt in de handen van twee complete tegenpolen. James Kirk (Chris Pine) heeft een strafblad en komt van het platteland van Iowa en Spock (Zachary Quinto) komt uit een samenleving die emoties afkeurt. Ze leiden samen hun bemanning op een zware en levensgevaarlijke reis.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'John Wick' via TMDb

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws