Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, klassieker The Shawshank Redemption (1994).

Uitgelichte films op tv week 13

Vandaag kijk je op RTL 8 naar Rachel McAdams en Channing Tatum in The Vow (2012). Wanneer Paige ontwaakt uit een coma na een auto-ongeluk heeft ze geen enkele herinnering aan de laatste jaren van haar leven of aan haar man Leo. Ze herinnert zich dat ze bij haar rijke ouders woonde en moet kiezen tussen het leven dat ze kent, of haar man opnieuw leren kennen.

Dinsdag kijk je naar The Shawshank Redemption (1994). Na de moord op zijn vrouw wordt bankier Andrew Dufresne (Tim Robbins) naar de Shawshank gevangenis gestuurd. In de loop der jaren wint hij uiteindelijk het respect van zijn medegevangenen, vooral van oude gevangene "Red" Redding (Morgan Freeman), en wordt hij invloedrijk binnen de gevangenis. De film is nu ook te zien op HBO Max en via Pathé Thuis.

Woensdag kijk je naar Al Pacino en Johnny Depp in Donnie Brasco (1997). In de jaren zeventig gaat FBI-agent Joe Pistone undercover en infiltreert hij de maffia van New York. Onder de naam Donnie Brasco raakt hij bevriend met maffioso Benjamin 'Lefty' Ruggiero.

Donderdag is Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) te zien op Paramount Network. Het is Harry's (Daniel Radcliffe) derde jaar op Hogwarts, en moordenaar Sirius Black (Gary Oldman) is onsnapt uit de zwaarbewaakte Azkaban gevangenis. Voor de bescherming van de jonge tovenaar worden een aantal Dementors naar Hogwarts gestuurd die zorgen dat Harry zich alleen maar minder veilig voelt.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
7.9
Kijk op Netflix • Het is Harry's (Daniel Radcliffe) derde jaar op Hogwarts. Moordenaar Sirius Black (Gary Oldman) onsnapt uit de zwaarbewaakte Azkaban gevangenis.

Vrijdag kijk je naar viervoudig Oscarwinnaar Rain Man (1988). Wanneer autohandelaar Charlie Babbitt (Tom Cruise) hoort dat zijn vervreemde vader is overleden, keert hij terug naar huis in Cincinnati, waar hij ontdekt dat hij een autistische oudere broer heeft, Raymond (Dustin Hoffman), en dat het fortuin van 3 miljoen dollar van zijn vader wordt nagelaten aan de psychiatrische inrichting waar Raymond woont. Gemotiveerd door het geld van zijn vader, checkt Charlie Raymond uit de inrichting om met hem terug te keren naar Los Angeles.

Zaterdag schittert Sylvester Stallone ter ere van het 40-jarige jubileum in Rambo (2008). Vietnamveteraan John Rambo (Stallone) leeft twintig jaar na zijn laatste avontuur een rustig leventje in Thailand. Hij wil dan ook niks met de burgeroorlog in Myanmar te maken hebben, tot een groep christelijke zendelingen in handen valt van de militaire junta en Rambo wordt ingeschakeld om hen te redden.

Net 5 sluit de week af met Oscarwinnaar Bohemian Rhapsody (2018) te zien. Naast de successen van de band Queen krijgen we ook een inkijkje in het persoonlijke leven van Freddie Mercury en de pieken en dalen die de gigantische roem met zich meebrengen. Er is liefde, ruzie, en de zanger raakt besmet met HIV en wordt doodziek. Maar de film eindigt op vrolijke toon, met een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' via TMDb

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws