Nieuwe Nederlandse oorlogsfilm vanaf deze week te zien

Nieuwe Nederlandse oorlogsfilm vanaf deze week te zien

Na een onstuimige opnameperiode dankzij de pandemie is vanaf deze week eindelijk Grenzeloos verraad (2021) te zien, over de periode vlak voor de luchtlandings-operatie Amherst (1945) met als doel de bevrijding van Groningen. Vanaf deze week draait de nieuwe oorlogsfilm van eigen bodem in de bioscoop.

Drastisch besluit tijdens WOII

De Duits-Nederlandse Ludwig Mengelberg (Peter Nillesen), die als officier in het Duitse leger luistert naar de bijnaam 'Der Fliegende Holländer', heeft steeds grotere moeite met de verschrikkingen van de oorlog. Het wordt hem echt te veel als zijn vrouw en dochter omkomen bij een bombardement; hij neemt een drastisch besluit.

Hij wordt naar Nederland overgeplaatst en besluit daar een Drentse boerenfamilie te helpen om onderduikers te verbergen. Oftewel, hoogverraad. Wanneer de SS wantrouwen krijgt en het verzet oprukt, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

Van Oorlogsgeheimen-regisseur

De oorlogsfilm is geregisseerd door Dennis Bots (Oorlogsgeheimen) en Thomas Nauw. De hoofdrollen worden gespeeld door Ingrid Bisschop, Allard Geerlings, Roman Khan, Kai Kolder, Andreas Lessig en Peter Nillesen.

Grenzeloos verraad (2021)
7.1
Kijk op Netflix • 'Grenzeloos Verraad' vertelt het verhaal van de Duits-Nederlandse Ludwig Mengelberg die als officier in het Duitse leger luistert naar de bijnaam 'Der Fliegende Holländer'.

Deze week in de bioscoop, binnenkort ook op Netflix

Grenzeloos Verraad draait vanaf komende donderdag 31 maart in de bioscoop. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films die deze week op het witte doek verschijnen, kun je hier terecht. De oorlogsfilm is ook al zeker van een release op Netflix, maar hier is nu nog geen datum van bekend. Op de hoogte blijven? Maak een account aan op onze website, zet Grenzeloos Verraad in je watchlist en blijf zo automatisch op de hoogte van een releasedatum.

Afbeelding via Filmdepot
Afbeelding via Filmdepot
Beeld: Still 'Grenzeloos Verraad' via Filmdepot

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsGrenzeloos verraad (2021)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws