Veelbelovende nieuwe oorlogsserie uit Noorwegen nu te zien op Netflix

Veelbelovende nieuwe oorlogsserie uit Noorwegen nu te zien op Netflix

Twee zeelieden op een Noors handelsschip worden aan de start van de Tweede Wereldoorlog geconfronteerd met wrede omstandigheden in Krigsseileren (2022–2023), of War Sailor in het Engels. De gloednieuwe Noorse oorlogsserie is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Duitse onderzeeërs als doelwit

Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, zijn Alfred, een pasgetrouwde vader van drie kinderen in Bergen, en zijn jeugdvriend aan het werk op een koopvaardijschip midden op de Atlantische Oceaan. Plotseling bevinden ze zich in de frontlinie, vechtend in burgerkleding, zonder wapens, als hun schip het doelwit is van Duitse onderzeeërs. Tegelijkertijd volgen we Alfreds vrouw en kinderen thuis in Bergen en hun dagelijkse leven in oorlogstijd.

Van Grenseland-maker

De hoofdrollen worden gespeeld door The Revenant-acteur Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen en Troll-ster Ine Marie Wilmann. De serie is gemaakt door Gunnar Vikene, die eerder Grenseland (2017) en Occupied (2015–2019) maakte.

Krigsseileren (2022‑2023)
7.2
Kijk op Netflix • Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, worden twee zeelieden op een Noors handelsschip geconfronteerd met wrede omstandigheden en moeten ze een conflict zien te overleven.

Drie afleveringen

Krigsseileren bestaat uit drie afleveringen en is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Afbeelding via Sturla Brandth Grøvlen / Mer Film / Netflix
Afbeelding via Sturla Brandth Grøvlen / Mer Film / Netflix
Beeld: Still 'Krigsseileren' via Netflix /©Roxana Reiss

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsKrigsseileren (2022–2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws