Jennifer Aniston over nieuwe generatie 'Friends'-kijkers: 'Je moet nu voorzichtig zijn met komedie'

Jennifer Aniston over nieuwe generatie 'Friends'-kijkers: 'Je moet nu voorzichtig zijn met komedie'

Jennifer Aniston gaat al een tijdje mee als het op komedie aankomt. Het eerste seizoen van Friends (1994–2004) dateert alweer van 1994 en morgen verschijnt Murder Mystery 2 (2023) op Netflix. Er is in de tussentijd veel verandert, zegt de actrice in een recent interview: "Een nieuwe generatie kinderen zou Friends nu als beledigend of kwetsend ervaren".

De wereld is veranderd

In gesprek met AFP doet Aniston een boekje open over de verschillen tussen komedie 'toen' en nu. Het genre (en vooral toch ook de wereld daaromheen) heeft zich naar haar idee zodanig ontwikkeld dat het vandaag de dag link kan zijn om al te veel grappen te maken:

Je moet erg voorzichtig zijn, en dat is lastig voor comedians; de schoonheid van komedie is namelijk dat we onszelf en het leven voor gek zetten. (…) In het verleden kon je nog een grap maken over schijnheiligheid en mensen een beetje uitlachen. Daar leerde je dan van, maar nu worden we daar op aangepakt.

Jennifer Aniston
Still 'Friends' via TMDb
Still 'Friends' via TMDb

Aniston ging specifiek in op de waarde van Friends voor een nieuwe generatie ouders en kinderen:

Er is een nieuwe generatie die nu afleveringen van Friends terugkijkt en ze beledigend of kwetsend vindt. (…) Sommige dingen waren nooit zo bedoeld, en over andere dingen hadden we beter moeten nadenken. Mensen waren toen niet zo gevoelig als nu

Friends (1994‑2004)
8.9
Kijk op HBO Max • De serie 'Friends' draait om het dagelijks leven van zes vrienden in New York: Rachel Green (Jennifer Aniston), Ross Geller (David Schwimmer), Monica Geller (Courteney Cox), Chandler Bing (Matthew Perry), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) en Phoebe Buffay (Lisa Kudrow).

Niet divers genoeg

"Iedereen heeft humor nodig", besloot Aniston. Ze noemt de wereld 'veel te verdeeld' en stelt dat we onszelf niet altijd zo serieus moeten nemen. Friends kwam de voorbije jaren al eerder onder vuur te liggen omdat kijkers de cast met terugwerkende kracht niet divers genoeg vonden. Lisa Kudrow (Phoebe) zei toen dat de hoofdrolspelers in een eventuele reboot "niet allemaal wit zouden zijn".

Beeld: Still 'Friends' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

HBO Max SeriesFriends (1994–2004)

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws