Disney+ deelt nieuwe beelden van WOII-serie over Anne Frank-beschermer Miep Gies

Disney+ deelt nieuwe beelden van WOII-serie over Anne Frank-beschermer Miep Gies

Disney+ onthult zojuist nieuwe beelden van de aankomende WOII-dramaserie A Small Light (2023). De streamingdienst komt richting dodenherdenking en bevrijdingsdag met een verhaal over Miep Gies, de vrouw die Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak bood.

Nog steeds relevant

De nieuwe beelden horen bij een kleine 'making of'-featurette, waarin de makers en hoofdrolspelers hun nieuwe serie A Small Light kort introduceren en vertellen waarom dit verhaal vandaag de dag nog steeds relevant is.

Bureaula

De dramaserie gaat over Miep Gies (gespeeld door Bel Powley, bekend van The Diary of a Teenage Girl (2015)), een Nederlandse vrouw die haar leven in de waagschaal stelde om Anne Frank te beschermen. Samen met een aantal andere verzetsstrijders hielp zij de onderduikers in het Achterhuis, en na de deportatie bewaarde zij het dagboek van het Joodse meisje in haar bureaula.

Ander perspectief

"Mensen denken altijd dat ze de beroemde verhalen uit de geschiedenis, zoals dat van Anne Frank, wel kennen," zegt regisseur Susanna Fogel (aflevering 1-3) aan het begin van de featurette. "Met Miep komen we alleen vanuit een zijwaartse hoek, en laten we je het verhaal vanuit een ander perspectief bekijken."

A Small Light (2023)
8.4
Kijk op Disney+ • 'A Small Light' gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Twee premières ineen

A Small Light gaat op 2 mei in première op National Geographic, en is vanaf die dag ook direct te streamen op Disney+. Kijk hier om van hun nieuwe streamingreleases op de hoogte te blijven.

Beeld: Still 'A Small Light' via Disney+
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Video's Disney+A Small Light (2023)

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws