Veelgeprezen Oscarwinnaar met Daniel Day-Lewis vanaf vandaag te zien op Netflix

Veelgeprezen Oscarwinnaar met Daniel Day-Lewis vanaf vandaag te zien op Netflix

The Last of the Mohicans (1992) mag dan een 'oude' film zijn, het veelgeprezen drama heeft het niet eerder tot Netflix geschopt. Tot vandaag: de Oscarwinnende film met Lincoln-ster Daniel Day-Lewis in de hoofdrol is vanaf vandaag te zien op de streamingdienst.

Handige Netflix-pagina's:

Hawkeye

Als de Britse en Franse soldaten in de 18e eeuw strijden om de controle over de Noord-Amerikaanse koloniën, worden de kolonisten en inheemse Amerikanen gedwongen partij te kiezen. Cora en haar zus Alice komen ongewild in de problemen, maar worden gered door Hawkeye, een verweesde kolonist die door de laatste der Mohikanen is geadopteerd.

Oscar voor beste geluid

De historische dramafilm is geregisseerd door Michael Mann, de man achter films als Heat (1995), Collateral (2004) en Public Enemies (2009). Binnenkort staat hij aan het roer van Ferrari (2023) met Adam Driver die de rol van de Italiaanse sportwagenondernemer Enzo Ferrari op zich neemt. Met The Last of the Mohicans won de regisseur in 1993 de Oscar voor beste geluid.

The Last of the Mohicans (1992)
7.7
Kijk op Netflix • Cora en haar jongere zus Alice zijn opgevangen in een Amerikaanse kolonie. Ze worden door een groep Engelse soldaten begeleid op weg naar hun vader, Kolonel Munro.

Vanaf vandaag op Netflix

The Last of the Mohicans is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'The Last of the Mohicans' via TMDb

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThe Last of the Mohicans (1992)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws