'Succession'-producenten komen met nieuwe politieke miniserie: trailer met Woody Harrelson nu te zien

'Succession'-producenten komen met nieuwe politieke miniserie: trailer met Woody Harrelson nu te zien

De producenten van de politieke HBO-series Succession (2018– ) en Veep (2012–2019) komen binnenkort met een nieuwe miniserie: White House Plumbers (2023– ). Het verhaal gaat over het einde van Richard Nixons periode als Amerikaans president, en de hoofdrollen worden gespeeld door Woody Harrelson en The Leftovers-acteur Justin Theroux.

Politiek schandaal

De regeerperiode van de Republikein Richard Nixon (1969-1974) werd gekenmerkt door schandalen en dubieuze presidentiële beslissingen. Nixon leidde de Verenigde Staten tijdens het 'hoogtepunt' van de Vietnamoorlog en was de hoofdverdachte in het beruchte 'Watergate'-schandaal (waarover een paar jaar later de film All the President's Men (1976) werd gemaakt).

Still 'All the President's Men' via TMDb
Still 'All the President's Men' via TMDb

Een actie met gevolgen

White House Plumbers vertelt het verhaal van E. Howard Hunt (Harrelson) en G. Gordon Liddy (Theroux), twee ambtenaren van de Nixon-regering die mede veroordeeld werden voor het 'Watergate'-schandaal. In de nasleep van deze sabotage-actie, waarbij Republikeinse medewekers inbraken in het politieke hoofdkwartier van de Democraten, speelden zij per ongeluk een hoofdrol in Nixons aftreden. De serie laat zien "hoe de masterminds van Watergate het presidentschap ondermijnden dat ze eigenlijk wilden beschermen".

Komisch randje

De trailer verraadt een dramaserie met een lichtkomische insteek, waarin Harrelson en Theroux verwikkeld raken in een complot dat groter is dan ze aankunnen. In Amerika gaat de serie op 1 mei in première. HBO Max Nederland bevestigt vandaag dat dat in ons land 2 mei wordt. Zet White House Plumbers vast op je watchlist als je geïnteresseerd bent.

Beeld: Still 'The People vs. Harry Flint' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Video's HBO MaxVeep (2012–2019)Succession (2018– )White House Plumbers (2023– )

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws