Legendarische acteur Kirk Douglas overlijdt op 103-jarige leeftijd

Legendarische acteur Kirk Douglas overlijdt op 103-jarige leeftijd
6 februari 2020 om 09:03

De acteur, die woensdag op 103-jarige leeftijd overleed, speelde in films als Champion (1949), The Bad and the Beautiful (1952), Lust for Life (1956), Gunfight at the O.K. Corral (1957) en Spartacus (1960). Hij werd in zijn carrière driemaal voor een Oscar genomineerd.

De op 9 december 1916 geboren Kirk Douglas, zoon van een voddenman en bekend om zijn gebeitelde kaak, staalblauwe ogen en om een van de meest onuitwisbare en onvermoeibare carrières in de geschiedenis van Hollywood, stierf woensdag in Los Angeles.

"Het is met enorme verdriet dat mijn broers en ik aankondigen dat Kirk Douglas ons vandaag heeft verlaten op 103-jarige leeftijd", schreef zoon Michael Douglas op zijn Instagram. "Voor de wereld was hij een legende, een acteur uit de Gouden Eeuw van film die tot ver in zijn gouden jaren leefde, een humanitair mens wiens inzet voor gerechtigheid en de doelen waar hij in geloofde een standaard voor ons allen was om naar te streven."

Kirk Douglas werd drie keer genomineerd voor beste acteur door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, voor Champion, The Bad and the Beautiful en Lust for Life en kreeg in 1996 een ere-Oscar. Hij was waarschijnlijk de grootste mannelijke ster van het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog en speelde in meer dan 80 films voordat hij zich in 2004 terugtrok. Naast zijn lange acteercarrière is hij bekend geworden als de man die de zwarte lijst van Hollywood in 1960 ten einde liet komen.

Beeld: Still uit de film 'Spartacus' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…