Trailer 'Saw 9' gelanceerd met Chris Rock en Samuel L. Jackson

Trailer 'Saw 9' gelanceerd met Chris Rock en Samuel L. Jackson
6 februari 2020 om 11:05

De trailer en de poster voor Saw 9 laten zien dat de film officieel de titel 'Spiral: From The Book of Saw' heeft gekregen (Spiral: From the Book of Saw (2020)). De Saw-franchise begon in 2003 toen James Wan zijn korte film maakte, die later werd aangepast naar een lange speelfilm (Saw (2004)) met Leigh Whannell, Cary Elwes en Danny Glover in de hoofdrol. De serie zou doorgaan voor nog zeven extra films, waarbij een zevenjarige pauze werd ingelast tussen Saw: The Final Chapter (2010) en Jigsaw (2017).

Chris Rock schreef en produceerde Spiral: From the Legacy of Saw met Darren Lynn Bousman, die voor Saw II-IV ook al de regie in handen had. Een paar weken geleden werd de titel van Saw 9 al via onofficiële kanalen onthuld, en nu is deze dus officieel bevestigd in zowel de trailer als de poster.

Gesprekken over Saw 9 begonnen slechts een paar maanden nadat Jigsaw werd uitgebracht, maar het was niet tot het midden van 2019 dat de Saw spin-off van Chris Rock werd aangekondigd. De aankondiging kwam als een verrassing omdat Chris Rock vooral bekend staat om zijn komische werk, maar Chris Rock stelde de fans gerust dat zijn film zeer bloederig zou blijven, met een beetje humor.

Spiral: From the Book of Saw (2020)
Werkend in de schaduw van een vooraanstaand politieveteraan (Samuel L. Jackson), nemen de brutale detective Ezekiel “Zeke” Banks (Chris Rock) en zijn onervaren partner (Max Minghella) de leiding in een angstaanjagend moordonderzoek dat doet denken aan het gruwelijke verleden van de stad.

Hoewel de eerste Saw werd beschouwd als een originele en frisse toevoeging aan het horrorgenre, kan hetzelfde niet gezegd worden van de zeven vervolgen. Zoals de meeste horrorfranchises wordt het origineel vaak beschouwd als het beste van de serie, waarbij de volgende films worden bekritiseerd voor het feit dat ze vooral vertrouwen op veel geweld en bloed om het publiek te shockeren. Zelfs na het zevenjarige gat tussen Saw: The Final Chapter en Jigsaw, kon Lionsgate nog steeds geen fans terugwinnen. En toch is de franchise nog springlevend, en hoopt Lionsgate dat Chris Rock samen met Samuel L. Jackson de reeks kan laten opleven.

Spiral: From the Legacy of Saw (Saw 9) staat gepland voor een release op 14 mei in de Nederlandse bioscopen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Cover van film 'Spiral: From the Legacy of Saw' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video's Films BioscoopSpiral: From the Book of Saw (2020)

Lees ook: Legendarische acteur Kirk Douglas overlijdt op 103-jarige leeftijd

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten