Netflix laat je eindelijk de autoplay-functie uitschakelen

Hoe kan je Netflix-autoplay stoppen?

Netflix laat je eindelijk de autoplay-functie uitschakelen
7 februari 2020 om 09:09

Je kunt vanaf nu eindelijk in alle rust door de content van Netflix browsen zonder dat er vervelende autoplay-video's overal en nergens starten.

Netflix heeft eindelijk naar zijn klanten geluisterd en biedt nu een manier om het automatisch afspelen van video's uit te schakelen wanneer het startscherm bekeken wordt. Als je ook zo zat bent van trailers voor series of film die beginnen te spelen wanneer je even tijdens een selectie ergens pauzeert, dan is deze nieuwe optie ook zeker iets voor jou.

Je kunt deze instelling alleen veranderen door je bij Netflix aan te melden met een webbrowser. Het is helaas niet mogelijk dit te doen vanaf de Netflix-app op je smartphone, tablet of tv.

Hoe laat je Netflix stoppen met het automatisch afspelen van video's?

Je kunt het automatisch afspelen van video's op Netflix stoppen door de volgende stappen uit te voeren:

  1. Meld je aan op je Netflix-account op het web.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto en kies "Profielen beheren".
  3. Kies het profiel waarvoor je de autoplay wilt uitschakelen. Onder de opties voor de naam van je profiel, de taal en het ouderlijk toezicht, zie je een gedeelte om autoplay uit te schakelen.
  4. Vink het vinkje voor "Tijdens het browsen op alle apparaten worden automatische previews weergegeven" uit.
  5. Bonus: vink het vinkje voor "Speel de volgende aflevering van een serie automatisch af op alle apparaten" uit als je ook af en toe rustig de aftiteling na een film of serie wilt laten afspelen.

Alle wijzigingen die je maakt voor een profiel gelden voor alle apparaten waarop je Netflix gebruikt met dat profiel. Netflix merkt zelf echter op dat er soms een vertraging is voordat de gekozen instellingen in werking treden. Om dit te omzeilen kun je overstappen op een ander profiel op je Netflix-account en vervolgens weer terug te gaan naar je eigen profiel. De gekozen instellingen zullen dan direct actief worden.

Meer over:

Video on demand Netflix

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…