'Knives Out 2' nu officieel aangekondigd door Lionsgate

'Knives Out 2' nu officieel aangekondigd door Lionsgate
7 februari 2020 om 10:18

Lionsgate CEO Jon Feltheimer heeft donderdag tijdens een vergadering voor het bespreken van de getallen van het derde kwartaal van het bedrijf bevestigd dat er officieel een vervolg op Knives Out (2019) gaat komen. Het lijkt er dus op dat een follow-up van de whodunit van Rian Johnson op handen is.

Eerder schreven we al dat Daniel Craig veel interesse toonde in een vervolg. Het nieuws dat de film er officieel gaat komen, komt nu de film met Craig in de hoofdrol en waar regisseur Johnson zijn eerste Oscarnominatie voor Original Screenplay voor kreeg, wereldwijd richting een opbrengst van 300 miljoen dollar gaat. Het was één van de drie films die tijdens Lionsgate's fiscale derde kwartaal uitkwam, samen met Midway (2019) en Bombshell (2019). Als gevolg daarvan steeg de filmomzet met 30% in het kwartaal, aldus het bedrijf.

Knives Out (2019)

Knives Out (2019)

Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken.
8.0

Johnson heeft openlijk laten doorschemeren dat hij een vervolg op Knives Out, zijn hedendaagse spin op een Agatha Christie-achtige moordmysterie met Craig's prive-detective Benoit Blanc in het midden van het verhaal, zeker ziet zitten. Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis en Michael Shannon complementeren de cast.

Rian Johnson vertelde aan Deadline op de dag van de Oscar-nominaties al:

Ik had zo veel plezier tijdens het maken [van 'Knives Out'], zo'n geweldige tijd om met Daniel te werken, en nu ik zie dat het publiek erop reageert, lijkt het idee om door te gaan alsof het gewoon super zal gaan zijn. Maar er moet nog veel gebeuren voordat dat kan gaan gebeuren, in de eerste plaats het schrijven van een script. Dus, we zullen zien.

De film werd erg goed ontvangen en bezocht vanaf het moment dat de film uitkwam eind november en werd al snel genomineerd voor drie Golden Globes, waaronder Best Motion Picture - Musical or Comedy. Johnson werd ook genomineerd voor Best Original Screenplay op de BAFTA's, de Critics' Choice Awards en de WGA Awards.

Nu de film er officieel gaat komen zijn we benieuwd naar wie het script gaat schrijven en wanneer de opnames gaan beginnen. Houd onze nieuwssecties in de gaten voor de laatste updates!

Beeld: Still uit de film 'Knives Out' via FilmDepot
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…