'Mission: Impossible – Dead Reckoning' wordt de langste film van de gehele franchise

'Mission: Impossible – Dead Reckoning' wordt de langste film van de gehele franchise

Na het succes van Top Gun: Maverick (2022) zitten veel fans in spanning te wachten op de nieuwste door Tom Cruise geleide speelfilm. Het zevende deel van de Mission: Impossible-reeks komt deze zomer naar de bioscoop en fans hebben geluk: Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023) wordt Ethan Hunt zijn langste missie tot nu toe.

Picture lock

Regisseur Christopher McQuarrie gaf eerder deze week op zijn Instagram al aan dat de film in 'picture lock' is. Dit betekent dat al het beeldmateriaal vast staat en dat er geen scenes meer veranderend gaan worden, waardoor de edit-fase verder kan met dingen als geluids- en kleurbewerking. Het is nu dan ook bekendgemaakt wat de speeltijd van de aankomende actiefilm zal zijn: twee uur en 36 minuten zonder credits. Hiermee overschrijdt de film zijn voorganger Mission: Impossible - Fallout (2018) die voorheen veruit de langste film in de franchise was met een speeltijd van twee uur en 27 minuten.

Oplopende speeltijden

Vergeleken met de originele film, die een bescheiden speeltijd heeft van één uur en 50 minuten, hebben de Mission: Impossible-films door de jaren heen hun speeltijd langzaam op laten lopen. Mission: Impossible II (2000) klom naar twee uur en 4 minuten en Mission: Impossible III (2006) had een vergelijkbare speelduur van twee uur en 6 minuten. Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) sprong naar twee uur en 13 minuten, waarna Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) de trend ontweek en terugzakte naar twee uur en 11 minuten.

Gevaarlijke missie

De langlopende speelfilm is het eerste deel van de tweedelige finale van de franchise. Deze keer wordt Ethan Hunt omringd door vele vijanden en vrienden als hij samen met zijn IMF-team aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe begint. In het verhaal zal de fan-favoriete spion een angstaanjagend nieuw wapen opsporen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in de verkeerde handen valt.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One draait vanaf 13 juli in de bioscoop. Daarna kunnen we uitkijken naar het directe vervolg, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two (2024), die op de planning staat voor 27 juni 2024.

Beeld: Still 'Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One' via Paramount Pictures
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsMission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws