Acteur Barry Newman overleden op 92-jarige leeftijd

Acteur Barry Newman overleden op 92-jarige leeftijd

Barry Newman is overleden. De Emmy-genomineerde acteur die we kennen uit cultklassieker Vanishing Point (1971) is 92 jaar oud geworden.

Lange acteercarrière

Details over zijn dood zijn niet vrijgegeven. De acteur werd in 2009 gediagnosticeerd met kanker op zijn stembanden, waardoor hij nog maar beperkt kon acteren. Toch liet Newman zich niet tegenhouden om door te gaan met zijn passie en verscheen hij vorig jaar nog in oorlogsdrama Finding Hannah.

In Vanishing Point speelde Newman de rol van voormalig racecoureur Kowalski en de film wordt door liefhebbers van het genre beschouwd als één van de bepalende Amerikaanse actiefilms van de jaren 70. Newman begon aan zijn acteercarrière nadat hij in het leger had gediend, waar hij tevens floreerde op de clarinet en saxofoon in de legerband.

Na zijn diensttijd verhuisde hij naar New York en speelde daar mee in verschillende Broadway-shows. Zijn doorbraak in de filmwereld was met The Lawyer (1970) en een paar jaar later betrad hij ook de wereld van televisie met een rol in Petrocelli (1974–1976). Voor zijn optreden in de serie ontving hij meerdere Emmy- en Golden Globe-nominaties. Helaas won hij er geen.

Newman laat zijn vrouw achter, Angela.

Beeld: Still 'Amy' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws